Érdekességek a Dirty Dancing filmről

Sziasztok!

Íme néhány dolog, amit valószínűleg nem tudtál a Dirty Dancing-ről. :)

- Az első szereplő, akit kiválasztottak Cynthia Rhodes volt, aki Penny-t alakította a filmben.
- Baby és Johnny az egész film alatt kontrasztos színekbe voltak öltöztetve, Baby általában valami világosat viselt, Johnny pedig vagy feketét vagy valami sötétet. (Néhány kép, h bizonyítsam. :D)
 - A táncolós jelenet, ami a szeretkezős rész előtt van, az eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben, hanem az egyik képernyőre próbára készült, de annyira tetszett a rendezőnek, hogy végül betették a filmbe. (Szerencsére! :D)
- Abban a jelenetben, amikor Johnny és Baby a táncot próbálják, és Baby nevetni kezd, amikor Johnny végigcirógatja a karját, Baby-nek nem kellett volna nevetnie. Ez Jennifer Grey természetes reakciója volt, és végül beletették a filmbe.

- Abban a jelenetben, amikor Baby és Johnny már együtt vannak, és a táncteremben szórakoznak (mindjárt teszek be képet, hogy tudjátok, melyik jelenetre gondolok xD), szóval az a jelenet eredetileg szintén nem volt benne a filmben, csak a színészek szórakoztak a forgatás, előtt, és végül bekerült a filmbe. :)

- Abban a jelenetben, ahol Baby és Johnny az emelést próbálják a vízben, azért nincsenek közelik, mert októberben forgatták, és a színészek annyira fáztak, hogy lila volt a szájuk. Jennifer Grey így nyilatkozott: "Emlékszem, az emberek ott álltak körülöttünk kabátban kesztyűben és kapucniban, nekünk meg egy szál pólóban és farmerban kellett a vízbe mennünk."

- Billy Zane és Val Kilmer neve is szóba került a főszerepre, de Val Kilmer lemondta, Billy Zane pedig nem tudott táncolni.
- Sarah Jessica Parker (Sex és New York) is versenyben volt Baby szerepére.
- Az a jelenet, ahol Baby és Johnny véletlenül lefejelik egymást forgás közben, szintén véletlen volt, de ezt is beletették a filmben, mert tetszett nekik.
- Az első női kormánytag, akiről Baby a Frances nevet kapta, azon a főiskolán végzett, ahova Baby fog járni ősztől a film szerint, a Mount Holyoke-ra. 
- Az American Film Institute 100-as Legjobb filmes idézetek listáján 98. az egyik Dirty Dancing sor. "Senki sem ültetheti Baby-t a sarokba."
- Jennifer Grey 27 volt, amikor meghallgatták a szerepre, azaz 10 évvel több, mint Baby a filmben. A casting alatt 5 perce volt, hogy meggyőzze a film készítőit, hogy el tudja játszani a fiatalabb karaktert, és még táncolni is tud.
- Max Cantor, a színész, aki Robbie-t alakította, a Harvardra járt, de 32 éves korában meghalt herointúladagolásban. 

- A rendező feltűnik cameo szerepben, abban a jelenetben, amikor Johnny a síró Penny-ért megy a konyhába.
- Abban a jelenetben, ahol Johnny és Baby a fatörzsön táncolnak, Patrick Swayze leesett, és bedagadt a térde. De befáslizták, és másnap már újra táncolt.
- Az a jelenet, amikor Penny, Johnny és Baby hármasban táncolnak, hogy gyakoroltassák Baby-t, eredetileg nem volt benne a filmben. A rendező látta, hogy a koreográfus és a másodkoreográfus próbáltak segíteni Jennifer Grey-nek a gyakorlásban, és ezt a jelenetet forgattatta le a színészekkel is.

- Miranda Garrison volt a társkoreográfus, de végül a filmbe is bekerült, mert a színésznő, aki Viviant játszotta volna beteg lett, és ő ugrott be a helyére. Ha esetleg nem emlékeztek ki Vivian, akkor ő az a gazdag nő, aki "utolsó táncórát" akar venni Johnny-tól, és amikor ő visszautasítja, Robbie-val vigasztalódik.
- A film 1963 nyarán játszódik, ezért fontos volt, hogy nem lehettek sárga, narancssárga és barna levelek, hiszen nyár volt. De a forgatás kissé elnyúlt, és így még ősszel is tartott. Patrick Swayze így nyilatkzott a forgatásról: "A legfurcsább dolog volt a világon, hogy a fiúk festékspray-kel mentek körbe, és zöldre fújták a barna leveleket."



És végül, ezen a linken, ha esetleg még nem láttátok, találtok néhány videót, kimaradt jeleneteket, bakikat stb.: http://deszy-diary.blogspot.com/2011/06/dirty-dancing-kimaradt-jelenetek-bakik.html
Itt pedig két vicces videót találtok:  http://deszy-diary.blogspot.com/2011/06/dirty-dancing-vicces.html
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése