Jace levele Clary-nek az Üvegvárosból

Sziasztok!

Ígértem nektek valami TMI sorozattal kapcsolatos meglepit, ha átmegyek matekból. Jelentem, átmentem. :) Így most jön a meglepi. Itt jegyezném meg, hogy büszke vagyok magamra, mert egyre gyorsabban megy a fordítás. :) És azt hiszem, a minőség is javul. Szerintetek is?

Ez Jace levele, amit Clary-nek írt SPOILER, HA MÉG NEM OLVASTAD AZ ÜVEGVÁROST!!! azon az éjszakán, amit együtt töltöttek. 


Clary,


Mindennek ellenére, nem tudom elviselni a gondolatot, hogy ez a gyűrű örökre elvesszen, nem jobban, mint azt, hogy örökre elhagyjalak téged. És bár az egyikkel kapcsolatban nincs választásom, legalább a másikban választhatok. Itt hagyom neked a családi gyűrűt, ugyanannyi jogod van hozzá, mint nekem. 


Miközben ezt írom, nézem, ahogy felkel a nap. Te alszol, álmok úszkálnak nyugtalan szemhéjad alatt. Azt kívánom, bár tudnám, mire gondolsz. Azt kívánom, bár belebújhatnék a fejedbe, és úgy láthatnám a világot, ahogy te. Azt kívánom, bár úgy láthatnám magam, ahogy te. De talán nem akarom látni. Talán attól még inkább úgy éreznék, ahogy már amúgy is, mintha rád erőltetnék valami Nagy Hazugságot, és ezt nem bírnám elviselni.


Hozzád tartozom. Bármit tehetnél velem, amit akarsz, és én hagynám. Bármit kérhetnél tőlem, és én megszakadnék, hogy próbáljalak boldoggá tenni. A szívem azt súgja, ez a legjobb és legnagyszerűbb érzés, amit valaha éreztem. De az eszem tudja a különbséget aközött, hogy akarsz valamit, amit nem kaphatsz meg, és aközött, hogy akarsz valamit, amit nem kellene akarnod. Én nekem nem kellene akarnom téged.


Egész éjjel téged néztelek, ahogy alszol, néztem, ahogy a holdfény jön és megy, az arcodra fekete és fehér árnyakat vetve. Még soha nem láttam ennél gyönyörűbbet. Arra az életre gondolok, ami a miénk lehetne, ha a dolgok másképp lennének. Egy életre, ahol ez az éjszaka nem egyedülálló esemény, nem független minden mástól, ami valóságos, hanem minden éjjel ilyen. De a dolgok nem így vannak, és én nem tudok anélkül rád nézni, hogy ne érezzem úgy, mintha becsaptalak volna, hogy belém szeress.

Az igazság, amit senki nem hajlandó kimondani hangosan az, hogy senkinek nincs esélye Valentine ellen, csak nekem. Olyan közel juthatok hozzá, ahogy senki más. Úgy tehetek, mintha csatlakozni szeretnék hozzá, és hinni fog nekem, egészen az utolsó pillanatig, amikor véget vetek az egésznek, így vagy úgy. Van valamim, ami Sebastiané. Követhetem oda, ahol apám rejtőzik. És ezt is fogom tenni. Szóval hazudtam neked tegnap éjjel. Azt mondtam, csak egy éjszakát akarok veled. De minden éjjelt veled akarok. És ez az, amiért most ki kell csusszannom az ablakodon, mintha gyáva lennék. Mert ha ezt a szemedbe kellene mondanom, nem tudnám rávenni magam, hogy menjek.

Nem hibáztatlak, ha utálsz engem, azt kívánom, bár így lenne. Ameddig csak álmodni tudok, rólad álmodom.

- Jace
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
  Blogger Comment

2 megjegyzés :

 1. jajjjjjj ez nagyon meghatott :PPPPP ténylg nagyon aranyos :DDDDDD de ez pontosan mikor is volt?? mikor írta ezt jace?

  VálaszTörlés
 2. Szia, kedves Anonymus! :)

  Szerintem is nagyon szép levél, imádtam, amikor először olvastam. És szerénytelenség nélkül mondom, azt hiszem, most a fordítás is jól sikerült. :)

  Hogy mikor volt? Az Üvegváros vége felé, Max temetése után van az a jelenet, amikor Jace bemászik Clary szobájába, és megkéri, hadd aludjon vele. És Clary bele is megy, és együtt alszanak. Másnap pedig, amikor Clary felébred, Jace már elment, és csak egy levelet hagy. Nos, ez az a levél, de a könyvben nem volt benne. :)

  Nos, kikerestem a könyvben. A magyar változat 320. oldalán a levél első bekezdése benne is van, csak a folytatás hiányzik. :)

  VálaszTörlés