Végzet ereklyéi szerepjáték

Sziasztok!

A napokban megkeresett valaki (maradjon inkább anonim :P), hogy nem írnék-e egy A végzet ereklyéihez kapcsolódó szerepjátékról. Bevallom, nekem csak nagyon halvány elképzelésem van/volt erről a szerepjáték dologról, de azt tudtam, hogy a nagy rajongói körök, pl. a Gyűrűk ura vagy a Harry Potter rajongói előszeretettel játszanak ilyesmit. 

És hát én nagy rajongója vagyok Cassandra Clare munkásságának, és minden, ami vele és a könyveivel kapcsolatos, az jöhet. Márpedig ha egy ilyen zseniális sorozatról beszélünk, akkor neki is kijár, hogy saját szerepjátéka legyen.

Így nem is volt kérdés számomra, hogy írni fogok erről a blogba, hogy azokhoz, akik szívesen játszanak szerepjátékokat az interneten, értesüljenek róla: Bizony, a TMI sorozat szereplőinek bőrébe is belebújhatnak!

Először azonban kértem némi felvilágosítást, hogy pontosan miről is szól a dolog, amit most bemásolok nektek, hátha ti is annyira kevéssé vagytok képben, mint én.


Az FRPG a Forum Roleplaying Game rövidítése, ami annyit jelent, hogy a szerepjáték fórum alapon működik. Bárki regisztrálhat, alap íráskészség csupán az, ami szükségeltetik a játékhoz, és amúgy is mindenki fejlődik idővel. A lényege, hogy a mint a fórumokon, itt is bejegyzéseket kell küldeniük a játékosoknak, csakhogy ezek a bejegyzések úgy néznek ki, mint egy rövid könyvrészlet. Lehet E/1-ben írt vagy E/3-ban, de fontos, hogy itt Te nem irányíthatod más karakterét, mert arról ő dönti el, hogy mit csinál. Így izgalmas játékok alakulnak ki, hiszen mindenki mást akar. Természetesen a saját karaktereddel úgy és azt csinálsz, amit csak akarsz. Ez a szerepjáték szépsége, belebújhatsz bárki bőrébe, kipróbálhatod magad különböző szerepekben. (Ha érdekel itt egy most megkezdett játék példaként:  http://cityofbones.secrets-stories.com/t27-central-park#206 )

Szóval, ez lenne a szerepjáték. Nem is hangzik rosszul, igaz? Belebújni például Jace bőrébe? Hm... :D


Még egy kis beharangozó az oldalról:

Beleképzelted már magad Cassandra Clare csodálotos világába, ahol Árnyvadászok harcolnak, hogy megvédjék az embereket a démonoktól?
Szívesen bújtál volna egyik-másik karakter bőrébe?
Kipróbálnád magad Árnyvadászként, az Éjszaka, a Hold vagy Lilith Gyermekeként, esetleg tündérként vagy egyszerű halandóként?
Vagy csak szívesen versenybe szállnál a Végzet Ereklyéiért?



Még néhány fontos infó az oldal tulajdonosától:

Mindenkit örömmel fogadunk a szerepjátékon, aki szeret írni vagy szereti a Csontváros világát. Belebújhatsz akár egy könyvbeli karakter bőrébe. Fontos, hogy a félreértések elkerülésének érdekében minden könyvben szereplő karakterből csak egy lehet, hiszen furán venné ki magát, ha három Jace mászkálna szerteszét a városban :D A mi világunkban, melyet a szerepjáték kínál, tehát abban, amit Cassandra Clare megalkotott, mindenki kitalálhat magának karaktert mégpedig több fajon belül: lehet egyszerű halandó, vagy akár Árnyvadász, vámpír, farkasember, boszorkánymester vagy tündér. Ahhoz hogy valaki játsszon, nem kell mást tennie, mint regisztrálnia, és kitöltenie a karakterlapsablont, ahol alapadatokat kérünk karakteréről, amit kitalált: név, kor, faj, egy kicsi a jelleméről és eddigi életéről ( http://cityofbones.secrets-stories.com/t10-karakterlap-sablon#11 ) Aztán már játszhat is, amennyiben talál magának játékostársat.

Nos, nekem ennyi alapján már világos a dolog, remélem, nektek is. 

Mindenesetre ez egy nagyon érdekes ötlet, és remélem, minél többen fognak részt venni a játékban. :)

További információkért látogassatok el az oldalra, ahol rögtön csatlakozhattok is a szerepjátékhoz!

Szerepjátékra fel!




Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése