Nyári olvasmánylista 2012

Sziasztok!

Nincs ötletetek, mit is kéne olvasni a nyáron? Se baj! Ez a lista segít, hogy felkészüljetek a jövő év ütős adaptációira. Szinte már meg sem lepődünk, hogy ha egy könyv sikeres, akkor hamarosan érkezik belőle a filmes feldolgozás. 

Íme 15 könyv, amelynek a feldolgozása jövő évben kerül a mozikba. Most nyáron felkészülhetsz az érkezésükre!

15. 

Stephenie Meyer: A burokFőszerepben: Saoirse Ronan, Diane Kruger, Jake Abel és Max Irons. 
Rendező: Andrew Niccol
Bemutató: 2013. március 29.

Történet: A burok egy földönkívüli történetét meséli el, aki azért érkezett a Földre, hogy elfoglalja egy lány testét, ami egy egész sor romantikus bonyodalomhoz vezet, az egész egy testben két lélek dolog miatt.

14.

Margaret Stohl - Kami Garcia: Lenyűgöző teremtmények
Főszerepben: Alice Englert, Viola Davis & Emma Thompson. 
Rendező: by Richard LaGravenese.  
Bemutató: 2013. február 1.
Történet: Ethan Wate sóvárog, hogy elhagyhassa a South Carolina-i kisvárost, ahol él, egészen addig, amíg hirtelen fel nem tűnik Lena Duchennes, és felforgatja a sötét titkokkal teli kisváros életét 


13.

Orson Scott Card: Végjáték
Főszerepben: Harrison Ford, Abigail Breslin és Asa Butterfield. 
Rendező: Gavin Hood.  
Bemutató: 2013. november 1.

Történet: A távoli jövőbéli Földön a kormány kisgyerekeket kényszerít erőszakos helyzetekbe, hogy kiképezzen egy apró csapatnyi parancsnokot, akik egy nap majd megmentik a bolygót.


12.

Isaac Marion: Warm Bodies (Meleg testek)Főszerepben: Nicholas Hoult, Teresa Palmer és Analeigh Tipton. 
Rendező: Jonathan Levine.
Bemutató: 2013. február 1.

Történet: A Meleg testek egy zombi története, aki beleszeret egy tinédzser lányba, miután megeszi a lány barátjának agyát, és ezzel megszerzi az emlékeit. Az ezután kezdődő poszt-apokaliptikus románc, ami kettejük között bontakozik ki, nem csak nagy kihívásokat tartogat, de veszélyes is.


11.

James Patterson: Én, Alex CrossFőszerepben: Tyler Perry, Matthew Fox és Rachel Nichols. 
Rendező: Rob Cohen.
Bemutató: 2012. október 26.
Történet: Alex Cross detektívnek megölték az egyik családtagját, és ő megesküszik, hogy megtalálja a tettest. A történet csavarokkal és fordulatokkal teli.


10.

William Joyce - Laura Geringer: Nicholas St. North and the Battle of the Nightmare King (Északi Szt. Miklós és a Rémálomkirály csatája)Főszerepben: Hangok: Hugh Jackman, Chris Pine, Alec Baldwin és Isla Fisher. 
Rendező: Peter Ramsey.
Bemutató: A "Rise of the Guardians" (az az animációs film címe, korábban már írtam róla) 2012. nov. 21
Történet: A Gyerekek őrzői című sorozat első kötete, amelyben Mikulás egy fiatal harcos segítőtársakat keres, hogy megvédje a faluját. (pl. Húsvéti nyuszit)


9.

Joseph Delaney: A Szellem inasaFőszerepben: Ben Barnes, Julianne Moore és Jeff Bridges. 
Rendező: Sergey Bodrov.
Bemutató: The Seventh Son (A hetedik fiú) címen 2013. február 15.
Történet: Egy fiatal varázslónak meg kell tanulnia kiaknázni a természetfeletti képességeit, hogy megvédje az országot a rossz különböző formáitól. Sikeres lesz ott, ahol már 29-en megbuktak előtte?


8. 

Yann Martel: Pi életeFőszerepben: Suraj Sharma, Irrfan és Tobey Maguire. 
Rendező: Ang Lee.
Bemutató: 2012. december 21.
Történet: Egy állatgondozó fia túlél egy hajótörést, és egy hiénával, egy orangutánnal, egy sérült zebrával és egy bengáli tigrissel találja magát közös mentőcsónakban.


7.

Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower (Egy kívülálló létezésének csúcspontjai)(A wallflower egy virág, ha jól értettem, akkor a sárgaviola, de ebben az esetben inkább az a valószínű, hogy a köznyelvben használatos jelentése lehet a fontos. Az olyan személyt hívják wallflowernek, aki magányos, visszahúzódó típus, akit senkit se ismer igazán.)

Főszerepben: Logan Lerman, Emma Watson, Nina Dobrev és Paul Rudd. 
Rendező: Stephen Chbosky.
Bemutató: 2012. szept. 21.

Történet: A gimis, kirekesztett Charlie az élet vad vizén próbál elevickélni azáltal, hogy egy anonim barátnak ír a serdülőkort fájdalmasan pontosan bemutatva.


6. 

Daniel H. Wilson: RobopocalypseRendező: Steven Spielberg.
Bemutató: 2013. július 3.
Történet: Daniel H. Wilson sci-fi regényének adaptációjában, egy találékony robot robotfelkelést szervez briliáns pontossággal megtervezve a részleteket; a világ emberi lakossága nem veszi észre, hogy a technika ellenük fordul... amíg késő nem lesz.


5. 

Nicholas Sparks: MenedékFőszerepben: Josh Duhamel. 
Rendező: Lasse Hallstrom. 
Bemutató: 2013. február 8.
Történet: Egy fiatal észak-carolinai nő eltökélt szándéka, hogy kerülje a személyes kötöttségeket, egészen addig, míg egy sor váratlan esemény következtében kapcsolatba nem kerül egy özvegy bolttulajdonossal, akinek már gyerekei is vannak. Ahogy elkezd beleszeretni a férfibe, próbál megküzdeni a sötét titokkal, ami még mindig rettegésben tartja.


4. 

Matthew Quick: The Silver Linings PlaybookFőszerepben: Starring Bradley Cooper, Jennifer Lawrence és Robert De Niro. 
Rendező: David O. Russell. 
Bemutató: 2012. nov. 21.
Történet: Egy korábbi gimis történelemtanár felépül a mentális problémáiból, magától Istentől kap küldetést: végre szedje össze a bátorságát, és szerezze vissza a tőle elhidegült feleségét.3.

Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak - A szörnyek tengereFőszerepben: Logan Lerman, Leven Rambin és Nathan Fillion. 
Rendező: Thor Freudenthal.
Bemutató: 2013. március 26.
Történet: A görög félisten és barátai visszatérnek. Ezúttal a mitikus Aranygyapjút kell felkutatniuk.


2.

J.R.R. Tolkien: A hobbitFőszerepben: Martin Freeman, Ian McKellen és Luke Evans. 
Rendező: Peter Jackson.
Bemutató: 2012. december 14.
Történet: A Gyűrűk Ura előtörténete Zsákos Bilbó utazását meséli el, amelynek célja, hogy visszaszerezzék a törpök elveszett kincsét.1.

Max Brooks: Wolrd War Z - ZombiháborúFőszerepben: Brad Pitt, Mireille Enos és Matthew Fox. 
Rendező: Marc Forster. 
Bemutató: 2013. június 21.
Történet: Egy világméretű, pusztító zombijárvány utóhatásaként interjút készítenek a háború túlélőivel.
A listán szereplő könyvek közül csak néhányat olvastam, a történetek összefoglalói fordítások, így az esetleges hibákért felelősséget nem vállalok. :)

Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése