Mi történik velük a Halál ereklyéi után?

Sziasztok!

Nem tudom, hányan olvastátok már, hogy mi történik a főbb szereplőkkel a nagy csata után. Sok dolgot megtudunk a 19 évvel később fejezetből, de az inkább a gyerekeikre vonatkozik, nem annyira rájuk. Viszont Rowling nyilatkozott... Íme:


Mivel végre nem kell többet titkolóznia, J. K. Rowling sok mindent elárult még a szereplőkről egy interjúban és egy internetes beszélgetésen. Rowling plusz információkat adott, olyanokat, amelyeket nem írt meg az epilógusban. (Mint nyilatkozta, az epilógus korábban sokkal hosszabb volt, a 19 év alatt született összes Weasley nevét is tartalmazta. Később Rowling lerövidítette, hogy könnyebb legyen a búcsú.)
 • Harry auror lett, az Auror Parancsnokság vezetője. Arthur Weasley megjavította Sirius motorkerékpárját, melyet így most Harry birtokol. Ginny-vel összeházasodott. Mivel Voldemort lélekdarabkája már nincs Harry-ben, Harry nem tud párszaszóul.
 • Ronból is auror lett. Csatlakozott testvéréhez, George-hoz a csodabazáros üzletben. Felesége Hermione.
 • Hermione a minisztériumban a Varázslény-felügyeleti Főosztályon kezdte karrierjét és nagyban hozzájárult a házimanók életszínvonalának javításához. Később a Varázsbűnüldözési Főosztályra ment át, ahol már igen magas rangban van. Ronhoz ment feleségül. Megtalálta szüleit és levette róluk az emlékmódosító bűbájt.
 • Ginny a Holyhead-i Hárpiákban játszott egy darabig, majd visszavonult az aktív sporttól, hogy felnevelje Harry-vel közös 3 gyereküket. Később a Reggeli Próféta Kviddics levelező rovatának fő válaszadója lett.
 • Voldemort bűnei túlságosan súlyosak voltak ahhoz, hogy szellemként visszatérhessen. A szerencsétlen alak, akit maga Harry is látott a King's Cross pályaudvaron, ő volt.
 • George folytatta a viccbolt vezetését. Később összeházasodott egykori évfolyamtársával, Angelina Johnsonnal, akitől két gyermeke született; Fred, akit a fiú ikertestvére után neveztek el, valamint Roxanne.
 • Draco Malfoy is megházasodott: feleségül vette Astoria Greengrasst, majd később egy fiuk született, akit Scorpiusnak kereszteltek.
 • Luna Lovegood egyfajta természettudós lett, aki körülutazta a világot, furcsa és egyedi élőlényeket keresve. Házas, férje Rolf, Goethe Salmander unokája.
 • Percy Weasley feleségül vett egy Audrey nevű lányt, akitől két gyereke született: Molly és Lucy.
 • Dolores Umbridge-ot letartóztatták, majd bíróság elé állították a mugli születésűek ellen elkövetett bűncselekmények miatt. Életfogytig tartó Azkaban-fogságra ítélték.
 • Cho Chang feleségül ment egy muglihoz.
 • Neville Longbottom a Roxfortban kezdett dolgozni: miután Bimba professzor nyugdíjba vonult, McGalagony professzor felajánlotta neki a megüresedett gyógynövénytan tanári posztot. Neville feleségül vette egykori hugrabugos évfolyamtársát, Hannah Abbottot, aki a Foltozott Üst tulajdonosnője lett.
 • Billnek és Fleurnek három gyereke született: Victoire (akit a roxforti győzelem emlékére neveztek el), Dominique és Louis.
 • Voldemort uralmának megdöntése után Kingsley Shacklebolt lett az új mágiaügyi miniszter. Kingsley nem engedte, hogy dementorok legyenek az Azkaban őrei.
 • A Mardekár-ház meglehetősen felhígult, már nemcsak és kizárólag aranyvérűek járnak ide (ez persze korábban sem volt így: például Tom Denem és Perselus Piton sem voltak aranyvérűek).
 • Voldemort sötét varázslatok kivédése tanári állásra kimondott átka halála után megtört, immár egy állandó tanár tölti be posztot évek óta. Harry számos alkalommal ellátogatott az órákra, hogy előadásokat tartson a tanulóknak a sötét varázslatokról.
 • Harry és Ron nem mentek vissza az iskolába, a háború utáni tárgyalásokban és a varázslótársadalom újjászervezésében vettek részt, míg Hermione visszatért befejezni az utolsó évet.
Illetve én még olvastam egy olyat is, hogy Harry, Ron és Hermione felkerültek a csokibéka kártyákra, ami annyira jó. :) Én nagyon örültem neki. :D


Ennyi információnk van egyelőre, további reményeinket öntsük a Pottermore oldalba, és egy esetleges Potter lexikonba!
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
  Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése