Harry Potter kedvenc részek 1.

Sziasztok!

Mostantól megosztom veletek a kedvenc részeimet a Harry Potter kötetekből. Mint mondtam, elindult a HP láz. xD Ez egyébként az abszolút kedvenc bekezdésem, milliószor olvastam és hangoskönyvként milliószor meghallgattam.

The best part ever! Igazából nem tudom megmagyarázni miért imádom annyira. De megkíséreltem. A Harry Potter sorozat legelső fejezetéről írt kicsit kusza véleményem (amit egy igen fárasztó nap végén, este 11 körül írtam... xD) is nemsokára érkezik. :)

Addig következzen az első idézet:

"Röpke fuvallat rezegtette meg a gondosan ápolt sövények leveleit a tintafekete ég alatt megbúvó, néma Privet Drive-on, amelyet máskor messze elkerültek a meglepő dolgok. A pokróccsomó mélyén Harry Potter a másik oldalára fordult. Apró kezével megmarkolta a róla eligazítást adó levelet, és békésen aludt tovább. Nem is sejtette, hogy ő különleges, híres ember, hogy más, mint a többiek. Arra sem számított, hogy néhány óra múlva Dursleyné sikoltására riad majd fel, mikor az asszony a tejesüveggel a kezében kinyitja az ajtót; fogalma sem volt róla, hogy unokabátyja, Dudley hosszú hetekig folyton szurkálni és csipkedni fogja... és persze azt sem tudhatta, hogy azokban a percekben titkos összejövetelek résztvevői szerte az országban magasra emelik poharukat, és fojtott hangon így szólnak: "Harry Potterre - a kisfiúra, aki túlélte!""
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

2 megjegyzés :

  1. Szia!
    Nekem is ez az egyik kedvenc részem, olyan édes a kicsi Harry. Én az első részt vagy ezerszer olvastam, magyarul is meg angolul is, de valahogy annyira megfog, hogy hiába fújom már fejből jó olvasni :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Hát igen, az első résztől nem lehet elszakadni, mert minden ott kezdődött. Lehet, hogy nem az a legösszetettebb, legizgalmasabb, legeseménydúsabb vagy leghosszabb kötet, de szerintem az a legvarázsosabb, ha érted, mire gondolok.

    És azt is nagyon szeretem benne, hogy annyi nyomot és utalást elhelyezett benne Rowling. Angolul úgy mondják, hogy foreshadowing. Na, ennek Rowling a mestere. És a könyvön belül is vannak ilyenek, meg olyanok is, amik akár a hetedik részre utalnak előre (pl. a Gringotts-os betöréses dolgok, meg a sárkány stb.)

    Na mindegy, nem megyek bele, mert tényleg egy teljes szakdogát tudnék írni a témáról... xD

    VálaszTörlés