Újabb petíció - Ezúttal Rumplestiltskin neve ügyében

Sziasztok!

A Darren Shan petíciónál már írtam, hogy ha van olyan petíció, amellyel egyet is értek, nagyon szívesen írok róla a blogba, hogy minél több emberhez eljuthasson.

Ezúttal a Once upon a time című sorozat szinkronjával kapcsolatos a petíció. Nem tudom, ki mennyire ismeri a sorozatot, de a lényege röviden annyi, hogy különböző mesék jelennek meg benne. (Részletes infó: http://www.onceuponatime.hu/sorozat/onceuponatime/)

Ezért is lehet érdekes, ha nálunk kevésbé ismert mesehősök szerepelnek. Hiszen azt már megszoktuk, hogy Cinderella nálunk Hamupipőke, de azért akadnak olyan szereplők, akiknek a neve nem ilyen elfogadott kis hazánkban.

Rumplestiltskin nevével lehetett már találkozni többek között a Shrek 4-ben és a Hamupipőben is, én már meg is szoktam. Viszont úgy tűnik, felmerült az ötlet, hogy a Once upon a time magyar verziójában Rumplestiltskin helyett Zörgőfürge (!) legyen. Nevének nehézsége egyébként a mesében olyan szempontból is fontos, hogy azt kell megtippelni, és minél nehezebb a név, ez annál nehezebb feladat. És a Zörgőfürge azért nem túl bonyolult, ráadásul szerintem túl kedves név a fenti úriember külsejéhez mérten. xD

Ha ezzel ti sem értetek egyet, akkor kattintsatok az alábbi linkre, és írjátok alá a petíciót:

Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése