Sorozatajánló - The Borgias

Sziasztok!

NEHOGY ELFELEJTSÉTEK AZ EZ ALATTI ÜVEGVÁROS KIMARADT JELENETET!!!!!!!!


Ezúttal egy sorozatot szeretnék nektek ajánlani, amit én nagyon szeretek. A kérdéses sorozat címe The Borgias, és kis hazánkban sajnos egyelőre még nem adják sehol, de hála az Internet csodájának, és a rajongóknak, le lehet tölteni angolul, és magyar felirattal meg lehet nézni. :)
Szóval, a sorozat alapvetően történelmi, hiszen Olaszország (bár akkor ilyen még nem létezett) egyik legnagyobb hatalommal rendelkező családjának életébe nyújt bepillantást, a Borgia családéba. A történet azzal indul, hogy az előző pápa meghal, ezzel pedig elkezdődik a verseny a pápajelöltek között. Egyikük Rodrigo Borgia, aki bármit hajlandó megtenni a pápai címért. Ebben támogatják gyerekei is. Igen, jól hallottátok, a gyerekei! Azzal talán nem lövök le nagy poént, hogy Rodrigo vágya teljesül, és VI. Sándor pápaként vonult be a történelembe. A Borgia család élete a féktelenségről, kapzsiságról, a hataloméhségről, gyilkosságokról, szexuális botrányokról szólt. Így tehát történetük tökéletes alapot jelent egy sikeres sorozathoz.

Amit még érdemes tudni, hogy a sorozat főszereplője Jeremy Irons, akit én személy szerint imádok, és ebben a szerepben pedig egyenesen lubickol.


Fiát, Cesare-t Francois Arnaud alakítja, akit eddig nem nagyon ismerhettünk, de Cesare szerepét mintha rá írták volna. (És hadd jegyezzem meg, hogy véleményem szerint nagyon jó pasi. :D)



A pápa lányát, a méregkeverő jelzővel elhíresült Lucreziát pedig egy szintén nem túl ismert színésznő alakítja, de ő sem marad el a többi szereplőtől, és egyszerűen gyönyörű.


A sorozatot egyébiránt kis hazánkban forgatták, és remélem a második évadra (már egész biztosan leforgatják, hiszen a sorozat nagyon sikeres) is visszatérnek. :) Talán emlékeztek, hogy amikor Brangelináék itt voltak, emlegették Jeremy Ironst is, aki állítólag motorral járta a pesti éjszakát. Na, akkor pont ezt a sorozatot forgatta. :)

Összességében tehát, ha szereted a történelmet és ha nem, ha szereted a Tudorok sorozatot és ha nem, csak ajánlani tudom. Izgalmas, fordulatos, és megdöbbentő, hogy igaz történet. Én szeretem a történelmet, de bevallom, ezt a részét nem nagyon ismertem, hiszen órán nem tanítják. Hallottam már a Borgiák Itáliája kifejezést, de a tudásom kb. erre korlátozódott. De ez most legnagyobb örömömre megváltozott. :)

Íme néhány videó, hátha ez fellelkesít titeket:

Egy tavalyi beharangozó tralier:

Egy másik ajánló:

És a főcim, amit én imádok:


És ha esetleg megtetszett, innen tudjátok letölteni torrenttel:

http://thepiratebay.org/search/the%20borgias/0/99/0

Itt pedig feliratot találtok hozzá:
http://www.hosszupuskasub.com/sorozatok.php Itt pedig keressétek: The Borgias
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése