2 film a 10-es szám jegyében

Sziasztok!

Már írtam, hogy a mai nap a 10-es szám jegyében (is) telik majd. Ennek örömére következzen most két film, amiknek a címében megtaláljuk ezt a számot. Mindkét filmet szeretem, ezért is teszem be őket, nem csak a 10-es szám miatt. :D

1. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?

Nem a történetet fogom elmesélni, mert minden bizonnyal mindenki ismeri a filmet. (Aki nem, annak csak annyit mondanék, hogy nézze meg. :D) Érdekességeket fogok írni, amiket valószínűleg nem tudtok a filmről.



- A színészek nagyon sok jelenetben improvizáltak. A családi albumos jelenetben teljes egészében például. Amikor Andy beállít a kutyával Ben-hez, ott van egy rész, ahol megcsókolja. Nos, azt Kate Hudson improvizálta, így Ben meglepődése valódi. És amikor Andy beállít a pókerpartira, és kiönti a zöldségeket az asztalra, azt is Kate Hudson improvizálta, és a színészek nem tudták, hogy lesz ilyen a jelenetben, így ott is valódi az arcokon a döbbenet. :)
- Eredetileg Gwyneth Paltrow lett volna Andy.
- A magazin neve, aminél Andy dolgozik, Composure magazin, ami utalás a Cosmopolitan magazinra.
- A magazin címlapján az elején az egyik modell Katherine Heigl, akit több filmből vagy a Grace klinikából ismerhettek. :)



2. 10 dolog, amit utálok benned

Erről sem írnék semmi extrát, csak két dolgot így elöljáróban. Egyrészt kötelező, mert Heath Ledger az egyik főszereplő. Másrészt Shakespeare Makrancos hölgyének feldolgozása, szóval... :D


És akkor jöjjenek az érdekességek:
- Több kisebb utalás is van Shakespeare-re. Bianca és Kat vezetékneve Stratford, ami Shakespeare születési helyére, Stratford-upon-Avon-re utal. Patrick vezetékneve pedig Verona, Petruchio születési helye, aki az eredeti karakter a Shakespeare drámában. Nem mellesleg pedig a Rómeó és Júliávan kapcsolatosan Verona legenda lett. :D A suli neve Padua, ami a város neve, ahol az eredeti dráma játszódik. A két női főszereplő neve pedig majdnem ugyanaz, mint ami a Makrancos hölgyben. (Bianca és Kat a filmben, és Bianca és Kate a drámában...)
- Julia Stiles (Kat) eredetileg Bianca szerepére jelentkezett.
- Több Shakespeare idézetet is elrejtettek a filmben, egyrészt az eredeti drámából, a Hamletből, másrészt Shakespeare szonettekből. :)
- Az eredeti forgatókönyvben Kat Shakespeare rajongó barátnője többször kísérelt meg öngyilkosságot, hogy csatlakozhasson Shakespeare-hez.
- Cameron teljes neve Cameron James, ami egy játék, és James Cameron nevére utal.
- Heath Ledger Josh Hartnett és Ashton Kutcher elől szerezte meg a szerepet.


Még annyit a végére, hogy a filmből sorozat is készült, amit a barátnőm imád, de én nem tudom, milyen. :)
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése