Pottermore - Hogyan? - 1. rész

Sziasztok!

Hogyan is kellene használni a Pottermore oldalt?

Nos, ez a bejegyzés ebben hivatott segíteni egy kicsit (és a folytatása is). Bár tudni kell, hogy engem most valamiért nem enged fellépni, és én magam hónapokkal ezelőtt csináltam meg az első könyvet. Mindenesetre van néhány korábban lementett képem és az emlékeim, ezek alapján próbálok némi segítséget nyújtani.

Nos, ami nekünk magyaroknak alapból hátrány, hogy a Pottermore oldal nem érhető el magyarul. Szóval marad az angol, esetleg más idegen nyelvű verzió.

Regisztrálni a http://www.pottermore.com/ oldalon tudsz, a Sign Up gombra kattintva. Ezután ki kell tölteni magadról néhány adatot, és választanod kell néhány felajánlott felhasználónév között. (Már hónapokkal ezelőtt regisztráltam, szóval erre csak nyomokban emlékszem.)

Ha már regisztráltál, és email-en keresztül meg is erősítetted a dolgot, akkor bejelentkezhetsz. Ezt az oldal tetején található Sign in to Pottermore gombbal teheted. 

Ezután bejön egy kis üdvözlő szöveg, illetve egy néhány oldalas tájékoztató arról, hogyan is kellene használni az oldalt. 



A főoldalon, ahol mind a hét könyvet látod ilyen térképszerűen, az első könyvre kell kattintani, azaz a kőre. A térképen található kis körök az egyes fejezeteket jelentik, de egy-egy fejezet több jelenetből áll. 

Amint elkezded az első könyv első fejezetét, bejön egy tájékoztató arról, hogyan tudod használni. Először is, a jelenet között az alul található kis nyilakkal tudsz ugrálni, és mindig kiírja, melyik jelenetben vagy éppen. Egy-egy képen belül a billentyűzet nyilaival lehet mozogni, és mindenféle tárgyakat összeszedni. A plusz infókat, egy-egy szereplő adatlapját stb. bal oldalon találod a Read About felirat alatt, ez mindig látszódni fog, és valahol új információ jelenik meg, azt jelzik is egy kis tollal vagy valamivel.



Ezen az utóbbi képen már jól látszik a Read About felirat alatti "menüsor", illetve az is, hogy hogyan jelzi, ha valami új infó van.

Egyébként az egyes jelenetek általában mozognak, van háttérzene meg ilyesmi, ezen ne lepődjetek meg! :) 

A felül látható baglyod lesz, ami jelzi, ha valamilyen üzenetet kaptál, és a szám mellette azt is jelzi, hogy ezek közül mennyi új, olvasatlan. 


Na, akkor térjünk ki külön az Abszol útra, mert ott beragadhat az ember.

Ahhoz, hogy az Abszol úton vásárolni tudj, először be kell menned a Gringottsba. Ehhez szükséged van egy kulcsra. Őszinte leszek, már nem emlékszem, hogy kell megszerezni a kulcsot, és a régi fórum kiírásom is eltűnt, de amint megint enged belépni az oldal, megírom.

A lényeg, hogy ha megvan a kulcs, akkor be tudsz jutni a Gringottsba, és kapsz 500 galleon költőpénzt.



Ezzel ügyesen kell gazdálkodni, mert nincs több. És mielőtt eszed vesztve vásárolni kezdenél, később találhatsz még az oldalon mindenféle könyvet meg alapanyagot, de amiket mindenképp meg kell venned, azok azok a dolgok, amelyek a listán szerepelnek. Mert különben nem mehetsz a Roxfortba.

Tehát szépen meg kell vásárolni mindent, amit a roxforti levél ír. Amit már megvettél, azt szépen lehúzza a listáról.


Ollivander és a pálcád. Igen, lesz saját pálcád. Ki kell tölteni egy kisebb kérdőívet, ennek megfelelően fog kiválasztani téged a pálcád.

Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése