Elveszett lelkek városa - Kimaradt jelenet

Sziasztok!

Újabb fordítással érkeztem, ezúttal egy City of Lost Souls - Elveszett lelkek városa kimaradt jelenet fordításával. Jó olvasást!



Ezúttal amikor Clary megnyomta a csengőt, ahelyett hogy a Királynő kamrája előtti sötét folyosón találták volna magukat, ő és Simon egy nyirkos, penészszagú barlangban kötöttek ki, a falakról hideg víz csepegett, a talaj sáros és barna a talpuk alatt. Néhány járat vezetett oda, ami a fő kamrának tűnt. Ahogy megfordult, Clary csizmája megcsúszott a nedves kövön, és elkapta Simon karját, hogy állva tartsa.

Simon felnézett, körbehordozta a tekintetét a barlang falain, sötét szeme kíváncsi volt. Egyik kezét a kőre tette, hogy arrébb tegye, megmutatva, hogyan világ tőle a tenyere. – Nézd! – mondta. – Foszforeszkáló moha.

A tündérek használják, hogy fáklyát készítsenek belőle – állapította meg Clary visszaemlékezve arra, amit a Kódexben olvasott. – Erre, és arra, hogy csapdába csalják a lidérceket.

Gyerünk. – Simon gyengéden húzni kezdte előre, az egyik sötét járat felé, ami egy falba fúrt alagút volt.

Tudod, hová mész?

Ha kételkedsz, indulj felfelé – mondta. – Ezt a cserkészeknél tanultam. Emellett én tökéletesen látok a sötétben.

Én is, ha csinálok egy éjszakai látás rúnát – Ó! – kapott levegőért Clary, és mindketten megálltak, amikor hirtelen megjelent előttük Meliorn, fehér páncélja úgy csillogott, mint a boszorkányfény a homályban. Sápadt szeme bosszúsnak látszott.

Szóval visszatértetek a földjeinkre, ember és hazug – mondta Clarynek. – Sem túl bátrak, sem túl okosak nem vagytok, hogy arra vágytok, hogy a Királynő fogadjon titeket, a trükk után, amit megkíséreltetek vele szemben.

Én nem mondanám kísérletnek – felelte Clary. – Amikor utoljára láttam, működött.

Igen – egészítette ki Simon. Clary kinézett rá oldalra, és látta, ahogy megrándítja a vállát. – Csak támogattalak.

Mi tartana vissza attól, hogy itt helyben megöljelek titeket, és megkapjam értetek a jutalmat? – puhatolózott Meliorn érzelemmentesen.

Két dolog – válaszolta Clary, az ujjain is mutatva. – Egy, én nem viselem magamon. De ő igen. – Itt Simonra mutatott. – Sok szerencsét a próbához! És kettő, ha megteszed, a Királynő soha nem fog rájönni, mit akartam, és ahogy te is tudod, ő elég kíváncsi. Ha nem lenne, elvette volna tőlem a sípot, nem hagyta volna, hogy megtartsam.

Meliorn felsóhajtott. – A hülyék legrosszabb fajtája vagy. Az a fajta, amelyik azt gondolja, hogy okos. Hát jó, kis ember Nefilim. Kövess! Talán, ha szerencsés vagy, a Királynő életben hagy. – Megfordult, és elindult lefelé a járatban.

Emlékszel, amikor még azt gondoltuk, hogy a tündétek apró lények, amelyek mérges gombákban élnek, és boglárka kalapot hordanak? – nézett hátra Clary Simonra, ahogy mindketten követni kezdték a tündérlovagot. – Nem volt sokkal jobb?

Simon vigyorgott, villanás a sötétségben, és megszorította Clary kezét.

Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése