5 ember, aki valóban ott volt

Sziasztok!

James Cameron Titanic filmjének alaptörténete, azaz a szerelmi szál két főszereplője fiktív, de a film maga tele van olyan szereplőkkel, akik valóban a Titanicon utaztak.

Következzen hát most öt ilyen szereplő, eredeti képekkel!

Margaret Brown

Ahogy a filmben is mondják, Margaret Brown, az újgazdag Titanic túlélő, aki a filmben segít Jacknek felöltözni, valóban élt. És nemcsak túlélte a süllyedést, hanem még másoknak is segített a katasztrófa idején. Ezért, ahogy a filmben is említik, az elsüllyeszthetetlen Molly Brownként vonult be a történelembe. Nagyon érdekes életet élt, emberi jogi aktivista is volt. Még több infó róla: http://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Brown (angol) és http://hu.wikipedia.org/wiki/Margaret_Brown (magyar).


Archibald Gracie

Az amatőr történész, IV. Arcibald Gracie a Titanicon utazott, és túlélte, így később megírhatta a történetét. Az egészségére azonban kihatott a süllyedés, a hypothermia és a sérülések miatt nem élte meg a következő évet. Még több infó róla: http://en.wikipedia.org/wiki/Archibald_Gracie_IV (angol). 


Edward John Smith kapitány

Edward Smith kapitány a hajóval együtt süllyedt az óceán mélyére. Tapasztalt tengerjáró volt, és állítólag a Titanic útja után készült nyugdíjba vonulni. A halála körülményei máig tisztázatlanok. További információk: http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Smith_%28sea_captain%29 (angol)


Thomas Andrews

Thomas Andrews hajóépítő mérnök azzal a céllal csatlakozott a Titanic első útjához, hogy láthassa tervei megvalósulását. Andrews a jéghegynek ütközés után a hajótisztekkel kiszámította, mennyi idő van még a Titanic süllyedéséig, majd segített az utasoknak a mentőcsónakokba szállni. Ezután a beszámolók szerint a kabinjába vonult, és soha többé nem látták. Később hősként tisztelték. További infók: http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Andrews_%28shipbuilder%29 (angol) és http://hu.wikipedia.org/wiki/Thomas_Andrews_%28haj%C3%B3%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9sz%29 (magyar).


Joseph Bruce Ismay

Ismay a Titanic süllyedésekor a saját életét mentette, annak ellenére, hogy ő maga is a White Star Line embere volt. Ezzel kiváltotta az emberek ellenszenvét, hiszen nem volt képes azzal a hajóval elsüllyedni, aminek az ötlete az ő fejéből pattant ki. További infók: http://en.wikipedia.org/wiki/J._Bruce_Ismay (angol) és http://hu.wikipedia.org/wiki/J._Bruce_Ismay (magyar)

Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése