Valami Picasso
Egyébként meg tudja nekem magyarázni valaki, hogy az Avignon-i kisasszonyok mi a fenét keres a Titanicon? Mert az tuti, hogy ma nincs a tenger mélyén, és ha a hajón lett volna, nem hiszem, hogy valakinek az lett volna a legfontosabb, hogy a képet mentse...
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
  Blogger Comment

3 megjegyzés :

 1. Jogos. Ugyan ez a kérdés merült fel bennem is, rákerestem, így jutottam ide. Tuti nem volt a hajón. 1907-ben festette Picasso, szóval már létezett, de kétlem, hogy megúszta volna a hajóutat.

  VálaszTörlés
 2. Közben rájöttem, hogy tuti kamu, mert az Avignoni kisasszonyok nagy méretű (243,9-szer 233,7 centiméteres) kép, nem éppen akkora amekkorának a filmben ábrázolják. Másolat 1912-ben meg nem készült róla, mert akkor még tényleg nem volt star a Picasso, a filmben látható burzsuly utasok pedig tuti nem parádéztak volna akkor még jóformán névtelen festők másolataival.

  VálaszTörlés
 3. Számos tanulmány képet festett a "valódi"Avignoni kisasszonyok előtt,nos,úgy vélem ezek egyike lehetett a Titanic fedélzetén.Guggenheim neve is elhangzott,ő valóban ott vesztette életét a hajón.

  VálaszTörlés