Nőként hódít a plakáton Eddie Redmayne!


Már tavaly korán kaptunk egy képet Eddie Redmayne-ről a The Danish Girl c. filmből. Nem sokkal az Oscarja után már azt pedzegették, jövőre is esélye lehet. Elég csak ránézni arra a képre...

Most pedig egy plakátot is kaptunk a filmhez, egyiken sem felejtik el kiemelni, hogy igaz történetről beszélünk. Lili Elbe nem mindennapi életét ismerhetjük meg, aki az elsők egyike volt, akin nemátalakító műtétet hajtottak végre. Einar Wegenerként született Dániában, ezen a néven sikeres tájképfestő volt, és élete nagy részét férfiként élte le. Miután megnősült, modellt ült szintén festő feleségének, hogy kisegítse - harisnyát húzott, és nőként pózolt. Ezután évekig nőként élt, a saját testvérének adva ki magát. Feleségével hosszú ideig éltek boldogan így, még végül Lili a nemátalakítás mellett döntött. A róla készült festmények a mai napig nagyon híresek, és sokan azóta sem sejtik, hogy valójában egy női ruhába öltözött férfi kezdett modellt ülni hozzájuk.  

A könyvből készült film egyébként nem csak a szereposztás miatt indul jó esélyekkel, ugyanis A király beszéde és A nyomorultak musical rendezője felel érte. Egyelőre még egy kicsit várnunk kell, míg láthatjuk, hiszen november 27-én lesz a zártkörű vetítése a Torontói és a Velencei Filmfesztiválokon.



Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése