A világ legjobban kereső írói




Megint elkészült a lista, amelyen a 10 legjobban keresőt írót gyűjti össze a Forbes.
Gondoltad volna, hogy a Trónok harca szerzőjének tárcájába egy év alatt pont ugyannyi vándorolt, mint A szürke ötven árnyalata írónőjének zsebébe?
Tippeltél volna arra, hogy a 16 legjobban kereső szerző közül 6 olyan van, aki az ifjúsági könyveknek köszönheti vagyonát? 
Vagy arra, hogy a legjobban kereső szerző többet kaszál, mint a sorban őt követő három író együttvéve?
Pedig mind így van! 

Nézzük a legjobban kereső szerzőket!

15. G. R. R. Martin - 12 millió dollár




15. E. L. James - 12 millió dollár

 

11. Rick Riordan - 13 millió dollár

 

11. Gillian Flynn - 13 millió dollár

11. Suzanne Collins - 13 millió dollár

11. Dan Brown - 13 millió dollár

10. John Grisham - 14 millió dollár

9. Nora Roberts - 18 millió dollár

7. Stephen King - 19 millió dollár

7. J. K. Rowling - 19 millió dollár

6. Janet Evanovich - 21 millió dollár

5. Jeff Kinney - 23 millió dollár

3. Danielle Steel - 25 millió dollár

3. Veronica Roth - 25 millió dollár

2. John Green - 26 millió dollár

1. James Patterson - 89 millió dollár

A lista két dolgot megint nagyon jól megmutat. Először is, ha film készül a könyvedből, az mindenképpen feljebb repíti a bestseller listákon - feltéve, ha valóban jól sikerül. A listán szereplő szerzők közül mindenki könyvéből készült tévés vagy mozis adaptáció, többeknél nem is egy. John Green és Veronica Roth többek között ennek köszönhetik előkelő, dobogós helyezésüket. 

A másik pedig: sokszor a mennyiség is nagyon sokat számít. Különösen Danielle Steel és Nora Roberts híresek arról, hogy szinte követhetetlen mennyiségben ontják magukból a romantikus történeteket, és mint a példa mutatja, ez nagyon is kifizetődő. (Steel több, mint 100 címmel van jelen a piacon, Nora Roberts pedig már 200 fölött jár...)

Viszont senki sem űzi ezt olyan szinten, mint James Patterson, aki magasan lekörözött mindenkit, már ha a dollárjelekről van szó. Több, mint háromszor annyit keresett, mint a sorban őt követő John Green. De vajon hogy lehetséges ez? Nos, James Patterson évi kb. 15-16 könyvet jelentet meg - társírók segítségével.
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése