Folytatódik a The White Queen - de a BBC nélkül


Philippa Gregory A fehér királynéjából a BBC készített minisorozatot 2013-ban, majd a Starz vetítette Amerikában, és nagy sikert aratott. 


Így hát nem meglepő, hogy érkezhet a folytatás, hiszen maga az írónő is több részt írt a korszakról. A fehér királyné a Rózsák Háborúja sorozat harmadik kötete, és ha szigorúan csak a folytatást tekintjük, akkor is még három kötet követi: A királycsináló lánya, A fehér hercegnő és a közelmúltban megjelent A király átka. 

Bár az is igaz, hogy a tévésorozat beemelt apróbb elemeket a többi kötetből is, ettől még alapanyag van bőven a folytatásra. És a jelek szerint érkezik is a következő sorozat, A fehér hercegnő. 

Viszont a helyzet ennyire azért nem rózsás (és igen, tudom, rossz szóvicc). Ugyanis míg az első sorozatért a BBC volt felelős, addig A fehér hercegnő sorozatban ők nem kívánnak részt venni, hiába szerette volna ezt a Starz is. Így viszont a Starz egyedül forgatna sorozatot belőle, ez pedig a történelem szerelmeseinek nem biztos, hogy a legjobb hír. 

Már az első sorozatból is kétféle verzió készült ugyanis: az amerikai nézők számára plusz jeleneteket forgatott a Starz, és egy sokkal több szexet és meztelenkedést tartalmazó sorozatot mutattak be a tengerentúlon. Ez várható a folytatástól is. 

A jelenlegi hírek szerint a folytatás három további könyvet dolgoz fel, bár konkrétan nem nevezték meg, melyik köteteket. A Rózsák háborúja sorozatban a fent említett három rész jelent még meg, ám ha A fehér hercegnővel kezdünk, akkor nem kizárt, hogy a Tudor-korba is jobban belefolyik majd a tévésorozat, és Gregory Tudor könyveihez is hozzányúlnak. 

A fehér hercegnő a fehér királyné lányáról, Elizabethről szól majd, aki Tudor Henrik felesége lesz, ezzel pedig el is indítják a Tudor uralkodók sorát. A sorozat szerint Tudor Henrik a bothworthi csata után megerőszakolja Elizabethet, majd azt állítja, hogy terhes, hogy mindenképpen feleségül vehesse. Ebben állítólag cinkosa a saját és a lány anyja is, a korábbi sorozat főszereplője. Csakhogy a menyasszony még mindig Henrik meggyilkolt ellenségébe, III. Richardba szerelmes, az anyja pedig – akárcsak fél Anglia – az eltűnt York-örökösről ábrándozik, akit annak idején biztos helyre menekített a fehér királyné.

Bár az írónő szerint több szereplő is visszatér a folytatásra, arról nem szól a fáma, hogy Anaeurin Barnard is közéjük tartozik-e. Habár ő elvileg már halott, azt sem tartják kizártnak, hogy a szerelmi szálat erősítendő visszatekintésekben láthatjuk majd

Az mindenesetre valószínűnek látszik, hogy ha készül sorozat, az hosszabb lesz, mint a The White Queen volt. A BBC számára már a 10 részes minisorozat is hosszúnak számított, a Starznál viszont ennél még hosszabb évadokkal szoktak számolni.

Az írónő szerint már a forgatókönyvön dolgoznak, úgyhogy valószínűleg nemsokára többet fogunk tudni.
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése