A Hunger Games névadó divatot teremtett

Sziasztok!

 
 Megint egy Hunger Games hírrel készültem. A Nameberry szerint, akik kielemzik az oldalukon megjelölt bébineveket, a Hunger Gamesben használt nevek egyre divatosabbak lettek. Különös tekintettel két névre, a Rue-ra (a könyvben magyarul Ruta) és a Catóra. 




Rue - A Hunger Games ráirányította a figyelmet egy sor botanikai névre, kezdve a főhősnő Katniss nevétől a kedves Primrose-ig, Posy-ig vagy a Clovéig. A legmenőbb választás a babáknak, legalábbis a Nameberry szerint, sima, egyszerű és kicsit gyászos Rue, a fürge fiatal lánynak a neve, aki tragikus véget ér a sorozatban. A való életben azonban fényes jövőt jósolunk neki. 



Cato - Cato talán gonosz a Hunger Gamesben, de a népszerű sorozat ráirányította a figyelmet egy olyan névre, ami egy sor másik trendbe is beleillik. Ez egy régi, ókori név, két testvérével az Atticusszal és a Cassiusszal karöltve, amelyeket a modern szülők feltámasztottak. Ezenkívül megvan a stílusos O vége is. Kicsit hasonlít a hangzása a Kate-re, ami Nagy Britannia jövendőbeli királynőjének köszönhetően szintén reflektorfényben van.


A listára egyébként még két másik név is felkerült, amelyek valószínűleg szintén népszerű könyveknek/filmeknek köszönhetik a népszerűséget: az Emmett (The Twilight Saga) és az Aria (Trónok harca). 


Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése