Üvegváros kimaradt jelenet 2. - Luke és Valentine

Sziasztok!

Jók voltatok, és az egy hét várakozási idő is letelt, úgyhogy itt a következő Üvegváros kimaradt jelenet! Én is azt hittem, hogy hosszabb lesz, de sajnos nem. :( Pedig bármeddig tudnám olvasgatni. :D


Cassie Clare írta hozzá: Az Üvegváros első változatában, miután az Angyal visszahozta Jace-t az életbe, Clary és Jace találkoznak a tóparton Alec-kel, Isabelle-lel, Jocelynnal és Luke-kal, akik a csatából jönnek, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Ezt azért változtattam meg, mert az eredetiben nem volt epilógus. Tehát ez volt a lezárása minden karakternek. Úgy gondoltam, szükség van egy epilógusra, ami többet ad, ami megold néhány dolgot, amit az eredeti nem - Magnus és Alec, Jocelyn és Luke kapcsolata, például. Egy dolgot sajnáltam, hogy végül kimaradt. Azt, hogy Valentine-nak volt valakije, aki sajnálta, hogy meghalt - a végső verzióban, Jace-en kívül nincs említés erről.

Üvegváros kimaradt jelenet
Luke és Valentine


Két alak futott feléjük a partra, az árnyékuk esetlen és hosszú volt a még mindig ragyogó boszorkányfény fáklyáktól. Clary most hálás volt a fáklyáknak, hálás, hogy a fény miatt könnyebben megtalálják őt és Jace-t. Felismerte a futó alakokat, ahogy közelebb értek – az anyja és Luke, mögöttük pedig Alec és Isabelle. A szíve nagyot dobbant a látványuktól, mintha a bordáit akarta volna széttörni. Úgy érezte magát, mintha szétszakadna a megkönnyebbüléstől.

Luke volt az, aki először odaért hozzájuk, olyan könnyedén futva a homokon, mintha még mindig farkas alakban lett volna. Először Clary-t és Jace-t látta meg, és az arca felderült – aztán a tekintete elhaladt mellettük, meglátta Valentine-t, és az arca megváltozott.

Jocelyn közvetlenül mögötte volt, és hogy odaért, Jace elengedte Clary-t. Ő felállt, lesöpörte a homokot a ruhájáról, épp amikor édesanyja elérte és megölelte. Utána Alec és Isabelle jöttek, kiáltozva, megkönnyebbülten és – boldogan. Bekerítették a sokkosnak látszó Jace-t, megölelték és a fülébe kiabáltak.

Csak Luke volt csendben. Clary, kézenfogva anyjával, felé fordult. Luke közelebb ment Valentine testéhez, és lenézett rá, az arca az ellentmondó érzelmek tanulmánya volt – volt ott megkönnyebbülés, de megbánás is, sőt bánat. A halálával Valentine arca elvesztette a keménységét, és Clary első alkalommal látta, hogy mi vonzotta benne az édesanyját, látta, hogy kinézhet szelídnek és kedvesnek is. Ahogy Luke letérdelt a teste mellé, Clary nem tudott nem emlékezni rá, mit mondott arról, hogy egyszer szerette Valentine-t, arról, hogy ő volt a legközelebbi barátja. Luke, gondolta fájdalmasan. Biztos nem lehet szomorú – sőt, bánatos.

De mégis, talán mindenkinek kellene lennie valakinek, aki bánkódik érte, és senki más nem volt, aki bánatot érzett Valentine miatt.

Luke ott térdelt egy hosszú pillanatig. Végül kinyúlt, és finoman lecsukta Valentine szemét.

- Ave atque vale*, Árnyvadász – mondta.


* Azt jelenti, vedd búcsúm. (Mások ’Éljen és nyugodjon’-ra fordítják.) Az Árnyvadászok ezt mondják, ha valaki csatában hal meg.
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése