A mutánsok

Sziasztok!

Számomra a Hunger Games film egyik legnagyobb csalódását a mutánsok jelentették. Elképesztően nyomasztó és szívet tépő volt, amikor felbukkantak a könyvben. A kis Ruta mint mutáns. Borzalmas. A mutánsok megjelenésében nem is az volt a legrosszabb, hogy erősek és vadak, hanem az, hogy mekkora lelki terhet jelentettek. Nekem pontosan ezért volt igazi végjátékos próbatétel: az egész viadal a lelki terrorról szól, és a mutánsok is ezt tükrözték vissza. Viszont ahogy a filmben végül megjelentek, az pusztán az erőről szólt, és és ezért is nagyon sajnáltam, hogy a barátnőmet idézzem: nagy kutyák voltak.

Amikor először láttam, azzal magyaráztam a dolgot, hogy valószínűleg túl nagy költséggel járt volna a technikai kihívások miatt, hogy visszaadják a mutánsokban a kiválasztottakat. 

Most azonban kiderült, hogy a dolgot el is kezdték megvalósítani, de végül nem használták fel. Gary Ross azt nyilatkozta, hogy azért döntöttek így, mert fontosabbnak tartották azt, hogyan manipulálják a játékot a játékmesterek. Illetve szerintem a történetet kicsit megakasztotta volna, ha a végjátékban el kell magyarázni, hogy mik is a mutánsok. 

Így végül a klasszikus könyvbéli mutánsok kimaradt, és szimpla, kutyaszerű szörnyek lettek. Most viszont az egyik tervezőnek, Ian Joynernek hála felkerült néhány kezdeti vázlat az internetre. (Forrás)


















Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése