J.K.R. új honlapja

Sziasztok!

Ahogy már az előbb is írtam, Rowling új honlapja is megnyílt! (Észrevettétek, hogy az utóbbi időben hogy pörögnek az események? Új könyv, új honlap, Pottermore, túrázás Dumbledore irodájában...) 

Hogy milyen az új honlap? 

A legkönnyebben akkor tudhatjátok meg, ha a saját szemetekkel is megnézitek! :D http://www.jkrowling.com/

Először is a honlap 7 nyelven elérhető: brit angol, amerikai angol, francia, német, spanyol, olasz és japán.





 Ha kiválasztod a nyelvet, akkor először is betöltődik Rowling aláírása, majd ebből elindul balra egy vonal:


 Ez a vonal lesz az idővonal alapja. (Én nem tudom, mostanában miért ekkora divat ez a timeline dolog. A Twilight oldalon is, a Facebookon is, most meg már Rowling honlapján is.) A lényeg, hogy a Facebookossal ellentétben Rowling honlapja nem függőleges, hanem vízszintes idővonalra épül. Az idővonalon egyrészt a két oldalt megjelenő nyilakkal, másrészt az alul megjelenő kis húzkodható görgetővel lehet. A nyilas megoldással egyesével lehet ugrálni a bejegyzések között, a görgetővel pedig nagyobbakat lehet ugrani.



A bejegyzések tehát idő szerint visszamenőleg jelennek meg, fent látszanak az évszámok, és az egyes éveket függőleges szaggatott vonal is elválasztja egymástól. 

A böngészést tovább segíti 3 másik gomb, amelyekkel szűrni lehet az egyes bejegyzéseket: infók Rowlingról, az új könyv illetve Harry Potter témában. 

Az egyes hosszabb bejegyzéseket egy Click more feliratva kattintva lehet megjeleníteni, ami valami flash alapú dolog lehet (bár nem vagyok szakértő), mindenesetre nekem eddig még egyiket sem jelenítette meg, pedig nem rossz a gépem. Bejön egy töltődést jelző kis csillagos valami, és itt megáll a tudomány. 

Az alapból nagyon egyszerű designt feldobja néhány kézzel rajzolt ábra és kézzel írt kis megjegyzés, ami a bejegyzések között a háttérben jelenik meg, ilyesmik mint Draco dormiens, Lumos stb.

Összességében a honlapon sokkal könnyebb kiigazodni, mint a régin, és valóban könnyű téma szerint szűrni. Egyszerű használni, körülbelül fél perc elegendő, hogy megtaláljon az ember mindent. Ennek ellenére én visszasírom a régi honlapot, az számomra sokkal érdekesebb és bujább volt, lehetett kutakodni és keresgélni.
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése