Gary Ross nem tér vissza - Ki rendezi a Catching Fire-t?

Sziasztok!

Néhány napja keringenek olyan pletykák a neten, hogy Gary Ross talán mégsem tér vissza a Catching Fire (Futótűz) rendezői székébe, azaz hiába nyilatkozta, hogy nagyon szeretné ő rendezni az egész Hunger Games sorozatot, talán már a második rész sem az ő keze munkája lesz. A pletykák szerint a dolog mögött anyagi okok húzódnak meg, azaz Ross túl sok pénzt kért, amit a Lionsgate nem hajlandó kifizetni neki.

Tegnap azonban már konkrétan minden nagyobb portálon megjelent a hír, hogy Gary Ross már biztosan nem tér vissza. Ezt ugyan a Lionsgate még nem erősítette meg, azaz semmi sem biztos, mindenesetre ez már többnek tűnik futó pletykánál.

A NextMovie oldal már egyenesen azzal foglalkozik, hogy vajon ki válthatja Gary Rosst? Nos, nézzük a listát, szerintük kik jöhetnek szóba!

- Steven Soderbergh (Ocean's eleven sorozat, érdekesség, hogy ő rendezte a Hunger Games film tizenegyedik körzeti lázadását; http://www.imdb.com/name/nm0001752/)
- Danny Boyle (Slumdog Millionaire, 127 óra; http://www.imdb.com/name/nm0000965/)
- Peter Jackson (Gyűrűk ura, King Kong; http://www.imdb.com/name/nm0001392/) - Esetében felmerül, lenne-e ideje, hiszen épp A hobbitot forgatják. Szóval én őt nem tartom valószínűnek.
- David Slade (The Twilight Saga: Eclipse; http://www.imdb.com/name/nm1720541/)
- Rupert Sanders (Snow White and the Hunstman; http://www.imdb.com/name/nm2782185/)
- Debra Granik (Winter's Bone (tehát már dolgozott Jenniferrel, sikeresen); http://www.imdb.com/name/nm0335138/)
- Christopher Nolan (A sötét lovag, http://www.imdb.com/name/nm0634240/)
- Ridley Scott (Gladiátor, Robin Hood, Mennyei királyság; http://www.imdb.com/name/nm0000631/)
- David Yates (a Harry Potter utolsó négy része; http://www.imdb.com/name/nm0946734/)
- Brad Bird (Mission: Impossible – Ghost Protocol; http://www.imdb.com/name/nm0083348/#Director)


Soderbergh, Boyle, Jackson már nyertek Oscart, Granikot, Nolant, Scottot pedig jelölték. Ez sem utolsó szempont, hiszen a sorozatnak minden esélye megvan rá, hogy akár még Oscart is nyerjen.

Mindenesetre a rajongók nem nyugszanak bele ilyen könnyen Ross elvesztésébe, egyrészt mert tetszett nekik az első film, másrészt pedig, mivel Gary Ross maga is rajongó, esetében biztosnak érezhető, hogy a könyvhöz hű adaptációt készít, és odafigyel minden részletre.

Épp ezért látványos petíciókampány vette kezdetét, ami nem jelent mást, mint hogy arra kérik a rajongókat, töltsenek fel videót "Gary Ross is Boss" (azaz Gary Ross a főnök) címmel videót a Youtube-ra, melyben kifejtik, miért is szeretnék, ha maradna Gary Ross. 

Íme néhány a videók közül:








Indult egy valódi petíció is (valószínű több is, de én ezt találtam :D), amit alá lehet írni: http://twitition.com/jwnm5

A tumblr oldalakon is elindult a siratókampány, ilyen és hasonló gifekkel, képekkel fejezik ki a rajongók nemtetszésüket:







Az én kedvencem a következő páros:



Nem hülyéskedek, ilyen bejegyzések mennek oldalakon keresztül. Most csak szemezgettem belőlük.


Egy rajongó még egy levelet is írt a saját tumblr oldalán a Lionsgate-nek:

"Dear Lionsgate,


I am willing to not ever hear the full rendition of Rue’s Lullaby sung by Jennifer if you let Gary Ross direct the rest of the trilogy.
I will go see The Hunger Games 10 more times in the theater, if you let Gary Ross direct the rest of the trilogy.
I will give you a dollar if it’s all about money, everyday till all the movies are finished, if you let Gary Ross direct the rest of the trilogy.
I will not set your office on fire, if you let Gary Ross direct the rest of the trilogy.
I will let you (can’t believe I am going to say this) cast Alex Pettyfer as Finnick, if you let Gary Ross direct the rest of the trilogy."


A felháborodott vagy szomorú  bejegyzések tényleg oldalakon keresztül futnak. Kérdés, hogy a Lionsgate nem gondolkozik-e el Gary Ross leváltásán, ha ennyi rajongót háborodott fel a dolgon. Nos, majd meglátjuk.

Tudom, ez egy elég hosszú bejegyzés lett, de azt hiszem, bármi lesz is, Gary Ross megérdemel ennyit.

Ti mit gondoltok? Szeretnétek, ha maradna Gary vagy nem?
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése