Wings (Szárnyak) - Eredeti kezdés

NE FELEJTSÉTEK EL AZ EZ ALATTI BEJEGYZÉST, A MAI NAP TETTEM FEL, KÖZÉRDEKŰ! TÉNYLEG AZ!!!!

A bevezető rész az eredeti, amit Aprilynne Pike írt a honlapján. :) A csillagok után kezdődik a kimaradt rész. - Deszy



Már egy ideje ígérem, hogy ezt posztolni fogom: a jelenet, ahol a Wings eredetileg kezdődött.

Tartalmazhat egy nagyon kicsi spoilert, ha még nem olvastad a könyvet, de mivel ez volt az eredetik kezdés, ez valószínűleg nem gond.

Őszintén, nehéz volt elengednem ezt a kezdést. Élveztem, hogy egyből valami furcsába és misztikusba ugorhatok. Sokáig rágódtam rajta. (HETEKIG, komolyan!) De végül úgy döntöttem, a szerkesztőmnek igaza van a kivágással kapcsolatban.

A pulzus dolod nem jött újra elő, amíg a könyv körülbelül harmadánál nem jártam, szóval olyan volt, mint a rózsaszín elefánt a szobában. Az első ötven oldalt kicsit lehúzta, mert nagy meglepetés volt. Aztán a dolgok leülepedtek, és normálisak voltak hosszú időre. A kezdés, ami most van, igazán realisztikus bevezető Laurelnek, és a furcsaság fokozatosan épül ki. 

De hála az Internet varázsának, láthattok néhány változást, ami azután történt, hogy megírtam a könyvet.

Élvezzétek!

***

- Siessetek, siessetek!

Laurel megállt a pálya szélén, levegőtlenül a mérföldes futástól. Különösebben soha nem szeretett futni – vagy bármilyen más sportot -, de a fittségi teszt átlagos procedúra volt a Del North Középiskolában minden diáknak az első tesióráján.

- Gyerünk! Hajrá, két percetek van, mielőtt megmérnénk a pulzusotokat. – A női edző az osztálynak integetett a jegyzetfüzete fölött. – Oké, megmérhetitek a pulzusotokat a csuklótokon, de ott néha nehéz megtalálni elsőre. Jól van, tegyétek két ujjatokat a nyakatok oldalára, és éreznetek kell az erős pulzálást, különösen futás után. Ha még mindig nem megy, akkor így ellenőrizhetitek az ágyékotokon.

– Néhány ember kuncogott, ahogy Mrs. Wilson az ujjait a lábai közé vitte, hogy bemutassa. – Most akkor találjátok meg a pulzusotokat, és amikor azt mondom, mehet, akkor kezdjétek el számolni. Amikor azt mondom, állj, akkor hagyjátok abba.  

Laurel az ujjait a csuklójára tette, de nem érzett semmit, kivéve a naptól meleg bőrét. A szemei körbeszökkentek, és kénytelen volt látni, hogy néhány osztálytársa már a nyakánál próbálkozik. A torka jobb oldalára tette az ujjait úgy, ahogy az edző mutatta, és gyengéden megnyomta. Aztán egy kicsit erősebben. Oldalt változtatott, átment balra, de még mindig nem érzett semmit. A legtöbben nyugodtan álldogáltak ujjaikkal a nyakukon. Megpróbálta lemásolni a testhelyzetüket, de még mindig nem talált semmit, ami olyan volt, mint a dobpergés, ahogy Mrs. Wilson leírta. Megfontolta, hogy megpróbálja az ágyékánál, de csak néhány pillanatig. 

Elkezdte felemelni az ujjait, így amikor Mrs. Wilson a sípjába fújt, és azt kiabálta: “Oké, készülj”, rögtön fel tudta emelni a kezét. Laurel visszatette az ujjait a torkára, és megpróbált úgy tenni, mintha érezne valamit.

- Három, kettő, egy, számol!

Laurel a földre szegezte a tekintetét, mintha számolna. Körbenézett a csoporton, és a szempillái alól látta a többieket. Néhányan becsukták a szemüket, néhányan számokat tátogtak, ahogy koncentráltak.

- Állj! – Az ujjak elhagyták a torkokat és a csuklókat, és az egész osztály egyszerre kezdett el újra lélegezni. Mrs. Wilson körbeállította a csoportot, hogy megkérdezze a számokat. Mindenkinek volt válasza: Kilencvennégy, százhárom, kilencvenhét, nyolcvankettő. Laurel figyelmesen hallgatta, ahogy az osztálytársai elhadarták a számokat. Aztán a jegyzetfüzet őhozzá ért.

- Név?

- Laurel Sewell.

- Pulzus?

Laurel hezitált egy pillanatig. – Kilencven.

Mrs. Wilson még csak rá se nézett. – Kilencven – ismételte, aztán megállt.

Laurel beszívta a levegőt, amikor Mrs. Wilson szemöldökei megemelkedtek. – Sewell… Jacob Sewell lánya?

Laurel megrázta a fejét. – Mark Sewellé. Most költöztünk ide.

Mrs. Wilson ezt egy morgással nyugtázta, és továbbment. – Név? – kérdezte a következő diákot.
Laurel kiengedte a levegőt, amit addig benn tartott, és megpróbált kioldalogni az öltözőbe, lazán, mint a többi lány. 

Senki sem állította meg, vagy hívta oda, hogy csalt, és amikor a tornaterem ajtó becsukódott mögötte, biztonságban érezte magát. De ahogy az öltözőbe lépett, bezárta magát egy mosdókabinba, és újra megpróbálta. A csuklóját, a nyakát, és most a saját kabinjának biztonságában, az ágyékát. Semmi. Talán valami baj volt az ujjaival.

Vagy talán sokan csaltak.

Nem számított. Senki sem tudta.

Elhagyta a kabint, és sietett a saját öltözőrészéhez, alig várta, hogy újra a könnyű topjában és a farmer sortjában lehessen. Utálta az izzadást, és az olcsó tornatermi pólók nehezek voltak és kemények.  Megkönnyebbülés volt melltartóban és bugyiban állni már másodpercre, és hagyni, hogy a levegő lehűtse az izzadságcseppeket a homlokán és a hátán. De a többi lány, akik mind óvatosan öltöztek, háttal a többieknek, úgy néztek rá, mintha meztelenül álldogálna.  Magára rángatta a ruháit, becsúsztatta a lábát a flip-flopjába, és kisietett az ajtón.
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése