Pottermore - Ollivander háttértörténete

Sziasztok!

Korábban már írtam a Pottermore oldalról, úgyhogy nem írnám le újra, hogy miről is van szó. (Ha nem tudod, katt ide: http://deszy-diary.blogspot.com/2011/06/pottermore.html)

Nos, az oldalra egyelőre még nem nyílt a regisztráció, de azon kevés szerencsés között vagyok, akik lehetőséget kaptak, hogy idő előtt bekukkantsanak az oldalra. 
Röviden, annyit mondanék: IMÁDOM!

És hogy ti se maradjatok ki addig sem, lefordítottam nektek Ollivander háttértörténetét és adatlapját:


Az Ollivander családról már régóta a pálcakészítés tudományára asszociálnak az emberek. Azt mondják, a név azt jelenti: „ő, aki az olíva pálcát birtokolja”, ami azt sugallja, hogy az eredeti Ollivander mediterrán országból érkezett Britanniába. (Az olajfák nem őshonosak az Egyesült Királyságban.) Mr. Ollivander maga úgy gondolja, az első ősei a rómaiakkal érkeztek az országba, és felállítottak egy bódét (később boltot), hogy pálcákat áruljon azoknak az ősi brit varázslóknak, akiknek a pálcája megbízhatatlan vagy nyers szerkezetű.

Mr. Ollivander vitathatatlanul a legjobb pálcakészítő a világon, és sok külföldi Londonba utazik, hogy megvegye az egyik pálcáját, azok helyett, amiket a saját országában kínálnak. Mr. Ollivander a családi üzletben nőtt fel, és már nagyon korán tehetséget mutatott. Az volt az ambíciója, hogy fejleszti a pálcák magját és fáját, amiket addig használtak, és a legkorábbi napjaitól egyirányú volt a gondolkodása, már-már fanatikusan törekedett rá, hogy előállítsa az ideális pálcát.

Mr. Ollivander családi üzletbeli tulajdonjogának előtt a varázslók széles körből választottak maguknak pálcamagot. A vevő gyakran úgy ment a pálcakészítőhöz, hogy vitte magával a mágikus anyagot, amihez kötődött, vagy örökölte azt, esetleg a családtól származott (mint például Fleur Delacour pálcája). Mégis Mr. Ollivander purista volt, aki kitartott amellett az álláspont mellett, hogy a legjobb pálcák nem egy kedvenc kneazle szakállszőréből készülnek (vagy egy ezerjófű növény szárából, ami egyszer megmentette a varázsló apját a mérgezéstől, vagy egy kelpie sörényéből, amivel egy boszorkány egy nyaraláson találkozott Skóciában) a kedvenc fájából. A legjobb pálcák szerinte roppant erőteljes mágikus anyagokból készült maggal rendelkeznek, amelyeket szakszerűen választottak ki, úgy, hogy illjenek a maghoz is, és az eredményt párosítani kell a tulajdonoshoz, akivel a pálca jellembeli hasonlóságot érez. Bár eleinte jelentős ellenállás alakult ki ezzel a pálcák forradalmian új gyártási mechanizmusával kapcsolatban, de gyorsan bebizonyosodott, hogy pálcái felülmúlják a régi módon készülteket. A pálcafák meghatározásának módszere és ezek összeházasítása pálcamaggal, illetve az ideális birtokossal, mind féltve őrzött titkok, amik után a rivális pálcakészítők áhítoznak.

Születésnap: szeptember 25.
Pálca: Gyertyán és sárkány szívizomhúr, tizenkét és háromnegyed hüvelyk, mérsékelten hajlékony
Roxforti ház: Hollóhát
Különleges képességek: A pálcamágia egyedülálló megértése
Szülei: varázsló apa, mugli születésű anya
Család: Házas, egy fiú, egy lány (elhunyt) gyermek
Hobbijai: Nincs, a hivatása a szenvedélye
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése