James Sirius Potter ma kezd!


Harry Potter és Ginny Weasley legidősebb gyermeke, James Sirius Potter bizony ma szállt fel a Roxfort Expresszre, és indult el első évére az iskolába. Már csak órák kérdése, hogy beossza a Süveg, aztán jóízűt vacsorázzon a Nagyteremben. 


Számomra James mindig az ötödik Tekergő lesz - egy igazi kis bajkeverő, aki keresztül kasul bejárja az iskolát a Tekergők térképével a kezében, és minden zeg-zugát ismeri a kastélynak és környékének. Ha épp úgy van kedve, kihasználja az apja miatti népszerűséget és úgy tesz, mintha meglovagolná azt, valójában viszont mindig arra törekszik, hogy bizonyítsa: nem csak a neve miatt érdemes figyelni rá. Szíve mélyén igazi érző lélek, aki imádja a családját, de azért nem rest az agyukra menni. 

És igen, a fanfictionöm egyik főhősét írtam le, aki mellékszereplőnek indult, de helyet követelt magának. Mert ő James Potter.

No persze az az egyik legszebb benne, hogy valójában vajmi keveset tudtunk meg róla a Tizenkilenc évvel később fejezetből, így ő az egyik olyan karakter, akit mindenki maga alkothat meg magának. Ami viszont bizonyos: a roxforti kalandja ma kezdődik. 

Ó, igen! És Rowling mindenkit megkért, hogy ha arra jár, kívánjon neki sok szerencsét a 9 és 3/4. vágányon. Valószínűleg megtörtént. :)


Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése