Előzetest kapott A szoba!




Nem sokkal azután, hogy magyarul megjelent, én magam is nekiálltam A szoba c. Emma Donoghue regénynek. Az a kifejezetten fájdalmas benne, hogy egy ötéves kisfiú szemével követhetjük végig, milyen az élet A szobában - ahol született, és ahol azóta is bújtatja édesanyja - hiszen ő maga is börtönben él, tizenkilenc éves kora óta elrablója foglya. Jack képzeletét számtalan csoda foglalkoztatja – a tojáshéjakból épített kígyó az Ágy alatt, a Tévében látott képzeletbeli világ, a kuckó a Szekrényben, a ruhák között, ahová Anya esténként lefekteti, hátha jön Patás…Mi pedig közben végig tudjuk, mi történik. És a gyermeki naivitás csak még borzalmasabbá teszi az egészet. 



Nem tudtam elolvasni, még mindig itt ül a polcomon, és várja, hogy egyszer elég lelkierőt gyűjtsek. 

Mindenesetre maga az ötlet zseniális, most pedig készül is a film belőle, és már meg is érkezett az első előzetes hozzá. Az előzetes eléggé... spoileres a könyvre nézve. 


Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

2 megjegyzés :

  1. Szia! Kijavítanálak abban, hogy nem lett Jack-ből kislány, kisfiú játssza (Jacob Tremblay). A könyvben is hosszú haja van, mert az anyuka nem tarthat magánál pl. igazi ollót sem.

    VálaszTörlés
  2. Bakker, totál kislánynak látszott, még a Youtube videó alatt she-ztek. De akkor megnyugodtam, köszi! :) És természetesen javítottam.

    VálaszTörlés