J. K. Rowling új könyve!

Sziasztok!

Igen, eljött ez a pillanat is, amikor tényleg beszélhetünk Rowling következő könyvéről a poszt-Potter világban. Korábban már többször nyilatkozta, hogy szeretne még írni könyvet, de egyelőre élvezi a szabadságot, hogy nincs határidő, és azt is mondta, hogy ha ír könyvet, az teljesen más jellegű lesz, mint a Harry Potter.

Nos, a hírek szerint Jo már meg is egyezett a Little, Brownnal. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mi a mű címe, mikor jelenik meg vagy miről szól...

Akkor mit tudunk mégis?

Először is azt, hogy Jo kiadót váltott. (A Harry Potter könyveket Angliában a Bloomsbury, Amerikában a Scholastic gondozta.) Ő maga azt nyilatkozta, hogy a váltás oka az, hogy teljesen más könyvekről van szó, mind témájában, mind a célközönség tekintetében, és logikus, hogy ehhez új kiadó társul.

Amit még biztosan tudunk, hogy a könyv felnőtteknek szól majd. 

A hírek szerint ebook és papír formátumban is meg fog jelenni.

A Little, Brown olyan sikeres sorozatokat tudhat már maga mögött, mint a Twilight vagy Suzanne Collins Hunger Games-e, szóval valószínűleg kezelni tudják majd a nagy érdeklődést.

Mert afelől senkinek sem lehet kétsége, hogy érdeklődés biztosan lesz. Már most elindultak a találgatások, hogy az új könyv vajon lesz-e akkora siker, mint a Harry Potter, illetve azt is sokan fejtegetik, hogy egy eredetileg gyerekkönyvekkel foglalkozó szerző tud-e nagyot alkotni a felnőtt irodalomban is. (Persze mindezt amellett, hogy a Harry Potter igencsak kinőtte magát a gyermekirodalom kategóriából.)


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rettenetesen örülök a hírnek. Már azóta várok erre a pillanatra, hogy megjelent a HP7, és megnéztem az Aki megteremtette Harry Pottert... című dokumentumfilmet, amiben Rowling azt mondta, tervez más jellegű könyveket írni. És most eljött a pillanat.

Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz tőle egy felnőtt könyv. És bár nem hiszem, hogy újabb Harry Potter mértékű sikerre számíthatunk, Rowling egy zseni, így nem igazán kételkedem benne, hogy ez a könyv is jó lesz. 
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése