Titanic érdekességek

A stúdió Matthew McConaughey-t akarta Jack szerepére, de James Cameron ragaszkodott Leonardo DiCapriohoz.

Amikor Jack előkészül, hogy lerajzolja Rose-t, azt mondja: "Lie on that bed, uh I mean couch." (Feküdj arra az ágyra, uh, úgy értem a kanapéra), az eredeti szöveg a forgatókönyvben csak annyi volt, hogy „Lie on that couch” (azaz Feküdj arra a kanapéra!), de DiCaprio elrontotta. James Cameronnak tetszett és megtartotta.

A jelenetet, amiben Rose elmegy megköszönni Jack-nek, hogy megmentette az életét, a színészek improvizálták James Cameron javaslatára. Cameron szerint Kate Winslet találta ki a szívbemarkoló mondatot a süllyedés közben (Ez az a hely, ahol először találkoztunk), és azt is ő javasolta, hogy Rose leköpje Cal-t ahelyett, hogy egy hajtűvel megszúrja.

Gloria Stuart (aki az idős Rose-t játszotta) volt az egyetlen a forgatáson, aki már élt 1912-ben.

Jack rajza, amit Lady Bijou címen emlegetett, nem csak egy egyszerű kép. Az ötletet egy 1933-as Brassai által készített fotóból merítették, aminek a címe Bijou.

Macaulay Culkin (Richie Rich, Reszkessetek, betörők!) is volt a meghallgatáson Jack szerepéért.

A forgatáson Kate Winslet volt az egyik, aki nem akart búvárruhát viselni a vizes jelenetek alatt. Tüdőgyulladást is kapott.

Rose nevet, amikor a hajó elején „repülős” jelenetben Jack énekelni kezdi a „Jöjj Josephine” dalt, mert egy kimaradt jelenetben ezt éneklik, amikor eljönnek a harmadosztályon lévő táncestről.

A jelenetben, amikor egy külföldi Rose-hoz szól a táncesten, és Rose azt mondja, nem érti, a férfi – lehetséges, hogy Sven barátja – svédül beszél, és azt kérdezi, hogy: „A hölgy beszél svédül?”

A rajzolós jelenetben azok nem Leonardi DiCaprio kezei, hanem a rendező James Cameroné. Az utómunkálatokban tükrözték, mert Cameron balkezes, DiCaprio pedig jobb.

Rose karakterét részben a kaliforniai művészről, Beatrice Wood-ról mintázták, aki 1998-ban halt meg 105 éves korában.

A jelenetben, ahol egy idős házaspár összeölelkezik az ágyukon, amikor a víz betör, a Macy' department New York-is üzletének tulajdonosait ábrázolták. Ida és Isidor Strauss valóban a Titanicon haltak meg. Idának felajánlottak egy helyet az egyik mentőcsónakban, de visszautasította és a férjével maradt, mert azt mondta: „Ahogy együtt éltünk, együtt is kell meghalnunk.”

Amikor nekiütköznek a jéghegynek, és kiadják a parancsot, miszerint teljes fordulat, a parancsot elismétli egy távoli hang. A hang James Cameroné.

James Cameron rajzolta az összes képet Jack füzetében.

Az egyik jelenetben, amikor Rose a hideg vízbe lép, és felnyög, az Kate Winslet természetes reakciója volt, mert valóban jéghideg volt a víz.

Idős korában Rose-nek egy pomerániai kutyája van. Ez a fajta volt az egyike a három kutyának, amelyik túlélte a Titanic elsüllyedését. Eredetileg James Cameron le is forgatta a kutyák szörnyű sorsát, de ezt végül kivágták a filmből.

Christian Bale-t (Batman) is meghallgatták Jack szerepére, de James Cameron nem akarta, hogy angol játssza az amerikai Jack-et.

Gwyneth Paltrow is indult Rose szerepéért.

Kate Winslet és Leonardo DiCaprio is megtanultak polkázni a film kedvéért.

Az első film, amiből két színészt is jelöltek Oscarra ugyanannak a karakternek az eljátszásáért: Kate Winsletet és Gloria Stuartot.

A féllábú prostituált képe, amiről Jack beszél, látszik a filmben egy pillanatra, amikor Jack Madam Bijou rajzához lapoz. James Cameron úgy döntött, inkább nem teszi bele teljesen a filmbe, mert túl nagy port kevert volna.

Gloria Stuart, aki az idős Rose-t játszotta, valóban megélte a százéves kort.

A zeneszerző James Horner azt mondta, hogy az első nyers változat a filmből, amit látott 36 órás volt!

Nicole Kidman, Madonna, Jodie Foster, Cameron Diaz és Sharon Stone is indultak Rose szerepéért.

Rufus Sewell indult Cal szerepéért.

James Cameron kétszer is látható cameo szerepben a filmben.

Rose egyszer mondja Jack-nek, hogy Szeretlek, amikor mindketten a vízben dideregnek. Jack soha nem mondja ki, bár azt elsorolja, hogy mit szeret Rose-ban.

Az eredeti forgatókönyvben Cal megtalálja Rose-t a Carpathia-n. Rose az mondta neki, hogy mondja meg az anyjának, hogy meghalt, és hogy hagyja békén hátralévő életében.

A fotók, amiket az idős Rose magával hoz a kutatóhajóra, mind olyan dolgokat ábrázolnak, amiket Jack-kal beszélt, hogy majd együtt megteszik. Mint például férfi módra lovaglás.
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése