A Malfoy család


A Pottermore oldalon elérhetővé vált a Titkok kamrája első négy fejezete, újabb információkat felfedve. Ezek közül egyik a Malfoy család története, amit lefordítottam nektek. Nagyon fáradt vagyok, mert négykor keltem és dolgoztam, szóval ha hibát találtok, kérlek bocsássátok meg és szóljatok, javítani fogom. :) (Akár értelmetlen mondatot, akár szóismétlést.) Köszi!


Malfoy család


A Malfoy név a régi franciából jön, és annyit tesz: rossz hit. Mint sok más angol nemes család ősei, a varázsló Armand Malfoy is Hódító Vilmossal érkezett Britanniába a megszálló normann sereg tagjaként. Mivel ismeretlen, homályos (majdnem biztosan mágikus) szolgálatokat tett I. Vilmosnak, Malfoy jó minőségű földet kapott Wiltshire-ben, amit a helyi lakosoktól foglaltak el, és ahol még tíz egymást követő évszázadon keresztül éltek a leszármazottjai.

A fortélyos ős, Armand sok olyan képességgel rendelkezett, amivel a Malfoy család napjainkban is kitűnik. A Malfoyok mindig híresek voltak arról, ahogy az a nem túl hízelgő nevükben is megjelenik, hogy ingadozó banda, mindig a hatalmat és a gazdagságot keresik, akárhol is találják azt meg. Annak ellenére, hogy ennyire hirdetik az aranyvérűség erényeit és kétség nélkül hisznek a varázslók felsőbbrendűségében a muglik felett, a Malfoyok varázstalanokkal is megkedveltetik magukat, ha arra van szükségük. Ennek eredménye az, hogy ők az egyik leggazdagabb máguscsalád Britanniában, és hosszú évek óta terjed a pletyka (bár soha nem bizonyították), hogy az évszázadok során a család foglalatoskodott mugli valutával és vagyontárgyakkal. Hosszú évszázadok alatt növelték földjeik területét is Wiltshire-ben azzal, hogy a környékbeli muglik földjeit elfoglalták, és azzal, hogy mugli kincsekkel és műtárgyakkal látták el a királyi családot.

A Malfoyok mindig különbséget tettek a szegény muglik és azok között, akik módosak voltak és hatalommal rendelkeztek. Az 1692-es Titoktartási Rendelet életbelépéséig a Malfoy család aktívan együttműködött a felsőbb mugli körökkel, és azt mondják, a heves tiltakozásuk a rendelet ellen azért volt, legalábbis részben, mert így meg kellett szakítaniuk gyümölcsöző kapcsolataikat a társadalmi szférában. A későbbi generációk ugyan ezt hevesen cáfolták, bőséges bizonyítékok állnak rendelkezésre, amelyek azt mutatják, hogy az első Lucius Malfoy sikertelenül tört I. Erzsébet jobb kezének szerepére, és néhány varázslótörténész azt állítja, hogy a Királynő híres házasságellenessége egy átok miatt volt, amelyet a kudarcot vallott Malfoy mondott rá.

Az önfenntartás eme egészséges fokával, ami az évszázadok során a legtöbb tettükben megjelent, miután a Titoktartási Rendelet életbelépett, a Malfoyoknak be kellett szüntetniük a muglikkal folytatott fraternizálást, bármilyen jó helyre született muglikról legyen is szó, és el kellett fogadniuk, hogy a korábbi ellenérzésük és tiltakozásuk csak távol tartja őket a hatalom új szívétől: az újonnan létrehozott Mágiaügyi Minisztériumtól. Előadtak egy pálfordulást, és hirtelen szóban is olyan támogatóvá váltak a Rendelettel szemben, mint akik már az elejétől kezdve mellette kardoskodtak, ezzel is sürgetve a tagadást, hogy ők soha nem beszéltek (vagy házasodtak) muglikkal.

A rendelkezésükre álló jelentős vagyon biztosította számukra a tekintélyes befolyást a Minisztériumban még hosszú generációkra, bár egyetlen Malfoy sem vágyott a Mágiaügyi Minisztériumi posztra. Gyakran mondják a Malfoy családról, hogy soha nem fogod egyiküket sem a bűntény helyszínén találni, habár az ujjlenyomatukkal valószínűleg tele van a bűnös pálca. A független vagyonból adódóan, azzal kiegészülve, hogy soha nem kellett dolgozniuk a megélhetésért, mindig előnyben részesítették a trón mögötti hatalmat, élvezve, hogy mások végzik az aljamunkát és vállalják a felelősséget a hibákért. Sok jelölt választási kampányát segítettek finanszírozni, ami az állítások szerint magában foglalta az olyan piszkos ügyletek pénzelését is, mint például a másik jelölt megigézése.

A Malfoyok nem is titkolt lenézése azokkal a muglikkal szemben, akik nem tudtak nekik befolyást vagy ékszereket kínálni, és a többi varázslóval szembeni elsőbbség érzése természetes módon az aranyvérű tan felé sodorta őket, ami a huszadik században éveken keresztül a korlátlan hatalom legkedvesebb forrását látszott jelenteni számukra. A Titoktartási Rendelet életbelépését követően egyetlen Malfoy sem házasodott muglival vagy mugli születésűvel. A család ennek ellenére valahogy kimaradt abból a veszélyes gyakorlatból, hogy kisebb aranyvérű varázslócsaládok egymás közt házasodjanak, ezzel elérve, hogy az utódok gyengék és labilisak legyenek, mint például az olyan fanatikus családok, mint a Gomoldok vagy a Lestrange-ek. Ehelyett a Malfox családfán több félvér is megjelenik.

Említést érdemlő Malfoyok voltak az elmúlt generációkból a tizennegyedik századi Nicholas Malfoy, akiről úgy hiszik, több csökönyös mugli lakost is másvilágra küldött a Fekete Halál álruhájába bújva, bár megszökött a Varázslótanács vizsgálata elől; Septimus Malfoy, aki hatalmas befolyással bírt a Minisztériumban a tizennyolcadik század végén, sokak szerint az akkori Mágiaügyi Miniszter, Unctuous Osbert csak alig volt tübb, mint az ő bábja; és Abraxas Malfoy, akiről széles körben elterjedt, hogy része volt abban a cselszövésben, amelyben az első mugli születésű miniszter (Nobby Leach) idő előtt távozott posztjáról 1968-ban. (Bár semmit sem sikerült találni ellene.)

Abraxas fia, Lucius, azzal vívta ki ismertségét, hogy ő volt Voldemort Nagyúr egyik halálfalója, habár sikeresen elkerülte a börtön Voldemort mindkét bukása után. Az első alkalommal azt állítótta, hogy az Imperius átok hatása alatt cselekedett (bár sokan állították, hogy ezt azzal érte el, hogy sok magasrangú minisztériumi hivatalnoknak tett szívességeket). A második alkalommal bizonyítékokat nyújtott más Halálfalók ellen, és segített begyűjteni Voldemort Nagyúr követőit, akik elbujdostak. Fiát, Dracór Harry Potter mentette meg a Roxforti csata alatt, ő ma is a családi kóriában él Wiltshire-ben.
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése