Elhunyt Steve Jobs

Sziasztok!
Ezúttal egy látszólag a blog tematikájához nem kapcsolódó, szomorú hírt hoztam, de nem bírtam ki, hogy ne ejtsek róla szót. Steve Jobs az egyik első ember, akiről a Corvinuson tanultam, a neve különböző esettanulmányokban bukkant fel, és amikor a stanford-i beszédét meghallgattam, végleg megszerettem. Ám ő most elhunyt, és nem bírom ki, hogy ne ejtsek róla pár szót. Kérlek, ti is olvassátok végig, akkor is, ha nem ismeritek, hátha rájöttök, milyen érdekes figurája volt ő korunknak. 


Steve Jobs neve lehetséges, hogy sokaknak nem mond semmit. Pedig bizony minden nap találkozunk olyasmivel, amit neki köszönhetünk, még ha nem is tudjuk.

Steve Jobs az Apple alapítója, így olyan dolgok fűződnek a nevéhez, mint a Macintosh, az iPhone, az iPod, iPad és természetesen az iTunes. (Sőt, hadd jegyezzem meg, hogy az Apple termékekre jellemző "i" kezdőbetűt is ő találta ki.) De nagy szerepe volt még például az egér elterjedésében sőt, sokáig a Pixar tulajdonosa is ő volt, amikor pedig ezt eladta a Disney-nek, a mesegyártó egyik legnagyobb részvényesévé vált.

Hihetetlen kreativitásával és munkabírásával az egyik leghíresebb üzletemberré vált.

Hosszú éveken keresztül küzdött a betegséggel, májátültetése is volt, ám végül a hasnyálmirigyrák győzött...

De az biztos, hogy a neve örökké fennmarad, és rengeteg ember fog rá emlékezni példaképként szerte a világon. Például Mark Zuckerberg is, aki a Facebook-on a következőt írta: "Steve, köszönöm, hogy mentor és barát voltál. Kösz, hogy megmutattad, hogy amit építesz, megváltoztathatja a világot. Hiányozni fogsz."

Bill Gates pedig, aki az egyik legnagyobb ellenfele volt, így nyilatkozott: "Nekünk, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy együtt dolgozhassanak vele, ez egy őrülten nagy megtiszteltetés volt. Steve nagyon fog hiányozni"

Hadd idézzem Barack Obama elnök szavait: "A világ elveszített egy látnokot. És aligha lehet nagyobb elismerése Steve sikerének, mint az, hogy sokan a világon egy olyan készülék segítségével értesültek a haláláról, amelyet ő talált fel."

És végül, nem hiszem, hogy szebb búcsút lehetne tőle venni annál, mint hogy megnézzük a Stanford Egyetem diplomaosztóján tartott beszédét, ami róla és életfelfogásáról is sokat elárul. Érdemes meghallgatni, mert nagyon szellemes és inspiráló. A videó magyar felirattal fut, szóval mindenki számára érthető.



Hadd fejezzem be az ő szavaival: "Maradj éhes, maradj bolond!"

 
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése