Nefelejcs

Sziasztok!
Olyan édes történetet olvastam a nefelejcsről, gondoltam, itt is megosztom veletek. Épp a regényötletemen dolgozom, ami derült égből villámcsapás jött, és teljesen lázba hozott, és ehhez néztem utána a nefelejcsnek. És vannak legendák, hogy miért ez lett a neve. Mert ugye pl. angolul is Forget-me-not.

Az egyik történet szerint Isten elkezdte elnevezni az összes növényt, amikor is egy apró, név nélküli virág sírni kezdett: "Ne felejts el, Uram!" Erre Isten így szólott: "Akkor legyen ez a neved."

A másik történet szerint a középkorban élt egy fiatal lovag és szerelme, akik épp a tóparton sétálgattak. A lovag hirtelen észrevett egy kis, kék virágot, és csokrot kezdett szedni belőle szerelmének. De a páncél súlya nehéz volt, ezért a lovag beleesett a vízbe. Miközben fuldoklott, kidobta a csokrot a nőnek, és azt kiáltotta: "Ne felejts el!". A legenda szerint a nő élete végéig nefelejcset hordott a hajában, és így lett a nefelejcs a hűség, és a tiszta, örök szerelem jelképe.

Nos, mit gondoltok? Ugye, hogy milyen szerethető kis virág a nefelejcs? :) ♥
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése