Decemberben üresedünk

Sziasztok!

Rowling új könyvéről, az Átmeneti üresedésről már többször írtam, legutóbb azzal kapcsolatban, hogy a GABO adja ki. 

Azóta már azt is tudjuk, hogy decemberben érkezik, aminek én nagyon örülök. Azt hittem, csak jövőre olvashatjuk magyarul, de szerencsére nem így lett. Bár gondolom, a döntésben szerepet játszik az is, hogy egyrészt szeretnék minimálisra csökkenteni azok számát, akik inkább angolul veszik meg a könyvet, másrészt szeretnék, ha minél több karácsonyfa alatt lenne ajándék a könyvből. 

Na, de visszatérve, Rowling maga nyilatkozott a magyar kiadás témakörében:

„Noha a Harry Potter sorozat – amelyet az Animus Kiadó oly ragyogó fordításban és köntösben jelentetett meg magyarul –, megalkotásának minden percét élveztem, következő regényem merőben más lesz. Lenyűgözött a mód, ahogyan a GABO Kiadó tervezi megközelíteni irodalmi pályafutásom ezen új szakaszát, ezért boldogan bízom rájuk új regényem magyar kiadását” – nyilatkozta Rowling a bejelentés kapcsán. Földes Tamás, a GABO Könyvkiadó ügyvezetője elmondta, munkatársaival együtt nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy J. K. Rowling őket választotta legújabb műve magyar kiadójául.


Forrrás
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése