A Szépség és a Szörnyeteg - Cat és Vince

Sziasztok!

Az nem is kérdés, hogy a mesefeldolgozások korát éljük. A lány és a farkas. Tükröm, tükröm és Hófehér és a vadász. Beastly. Magnificent. Beauty. Jack the Giant Killer. Boszorkányvadászok. (Igen, ez Jancsira és Juliskára vonatkozik.) A Hamupipőke feldolgozásokat pedig már szinte megszámolni sem lehet.

Ez gondolom, még csak nem is a teljes lista az elmúlt és eljövendő egy-két évből. Ehhez még hozzájönnek a könyvek, és az olyan sorozatok, mint a Once Upon A Time (Egyszer volt, hol nem volt) vagy a Grimm.

Talán nem is olyan meglepő ez a nagy hullám. Hiszen sokkal könnyebb valami olyanra építeni, amit az emberek többsége ismer és szeret. Ráadásul a sötét újraértelmezések korát is éljük. (Lásd új Batman filmek, új Superman stb.)

De a dolognak még mindig nincs vége. Újabb sorozat indul, Beauty and the Beast címmel. (Tippeljetek, melyik mese! Naná, A szépség és a szörnyeteg.)

Íme a történet:
Catherine Chandler nyomozó tanúja volt anyja megölésének. Két fegyveres támadt rájuk, és őt magát is megölték volna, de valaki - valami - megmentette. Catherine talál egy nyomot, ami egy jóképű orvoshoz, Vincent Kellerhöz vezeti, akit állítólag lelőttek, amíg 2002-ben Afganisztánban szolgált. Catherine rájön, hogy Vincent tulajdonképpen él, és hogy ő volt az, aki évekkel azelőtt megmentette. Vincent az elmúlt 10 évben rejtőzködött, hogy megtartsa titkát. Amikor feldühítik, rémisztő szörnyeteggé válik, és képtelen kontrollálni a szuper-erejét és kifinomult érzékeit. Catherine beleegyezik, hogy megvédi a személyazonosságát, ha cserébe segít neki megtalálni anyja gyilkosait. 


Ha valakinek ismerős a történet, az nem véletlen. Hiszen nem csak az eredeti mese feldolgozása, hanem egyúttal egy régebbi sorozat, egészen pontosan 1987-es tévésorozat újragondolása. (Nálunk a Viasaton játszották egy ideig: http://www.imdb.com/title/tt0092319/ és http://www.port.hu/a_szepseg_es_a_szorny_beauty_and_the_beast/pls/fi/films.film_page?i_film_id=108984)

Na, és hogy miért pont most írok róla? Mert új képek érkeztek hozzá! :D















Sokan sérelmezték, hogy a szörny nem elég bestiás. Mert hát valljuk be, az a kis sebhely nem elég, hogy elcsúfítsák ezt a meglehetősen hm... jó pasit. De a történetet olvasva megvan a magyarázat! A mi szörnyünk csak akkor szörny, ha dühös. (Mint Hulk. :P)

A sorozat egyébként október 1--én startol a CW nevű amerikai csatornán.
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése