Cassie befejezte!

Sziasztok!

Cassandra Clare már írta a tumblr oldalán néhány nappal ezelőtt, hogy már a Clockwork Princess végén jár, tegnap azonban kiderült: befejezte. Ezzel megírta az Infernal Devices - Pokoli szerkezetek utolsó kötetét. (Mert azt is tudjuk, hogy mivel nem marad elvarratlan szál, ennek nem lesz olyan folytatása, mint a TMI sorozatnak.)

A könyv összesen 139.425 szó angolul. Egyelőre. Hiszen ez a kézirat, még vár rá a szerkesztés folyamata: kihúzások, átírások, betoldások. Szóval ez szinte 100%, hogy még változni fog. Ez amúgy egy elég szép hosszúság. :) (Összehasonlításként mondom, hogy pl. az Üvegváros magyarul 125.000 szó körül van.)

Cassie egy rajongó kérésére azt is elárulta, hogy az utolsó szó silence, azaz csend. De hozzátette, hogy még ez is változhat a szerkesztés alatt. (Emlékszünk, Rowlingnál is így volt. Eredetileg az lett volna az utolsó szó, hogy scar, azaz sebhely, de végül úgy érezte, kell oda még egy mondat, így az utolsó só végül well lett.)


Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése