Csitt, csitt eredeti befejezés

Ez volt Becca Fitzpatrick Hush, hush (Csitt, csitt) című regényének eredeti befejezése egészen a végső pillanatokig, amikor is megváltoztatták. Igazából nem sokban tér el a végső verziótól, szóról szóra ugyanaz, egy mondat kivételével, csak rövidebb. Épp ezért felhasználtam az eredeti fordítást. 
Nekem ez a befejezés jobban tetszett volna, mert mint ahogy látni fogjátok, az utolsó mondat, az, ami végül kimaradt a könyvből, nagyon sejtelmes és abszolút Folt-os. :)


Néhány órával azután, hogy a nyomozók elmentek, megint megszólalt a bejárati ajtó csengője. 

- Ezek biztosan a riasztósok – mondta Anyu, ahogy összefutottunk a folyosón. – Felhívtam őket, és azt mondták, még ma kiküldenek egy embert. Nem merek arra gondolni, hogy védelem nélkül aludjunk itt, míg meg nem találják és le nem csukják Miss Greene-t. Az iskola még arra sem vette a fáradságot, hogy leellenőrizze a referenciáit? – Kinyitotta az ajtót. Folt állta verandán. Fakó farmert és kényelmes, fehér pólót viselt, a bal kezében egy szerszámosládát tartott. 

- Jó napot, Mrs. Grey. 

- Folt. - Nem igazán tudnám megmondani, milyen volt Anyu hangja. Meglepetés és bosszúság keveredett benne. – Norához jöttél? 

Folt elmosolyodott. 

- Azért jöttem, hogy felmérjem a házukat az új biztonsági rendszerhez. 

- Azt hittem, más munkád van – mondta Anyu. – Azt hittem, a Borderline-ban vagy leszedőfiú. 

- Új munkát kaptam. – Folt rám nézett, amitől sok helyen elöntött a forróság. Igazából veszélyesen közel voltam a lázhoz. – Most védelemben utazom – mondta.  


Vége
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

2 megjegyzés :

  1. Hát ez ezerszer jobb mint ami a könyvben van...
    Nem tudom,hogy vagytok vele de ez a "kérsz még?" befejezéstől majdnem viszontláttam az ebédemet...

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Hát igen, az elég érdekes volt...

    VálaszTörlés